- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Ebu Hureyre (r.a) Peygamberimiz aleyhisselamın şöyle buyurduğunu anlatır:Cehennem ateşine giren kimselerden iki kişi şiddetli bir şekilde feryad etti.Bunu üzerine Allahü Teala:
-Çıkarın şunları! Diye emir buyurdu.Çıkarılınca kendilerine:
-Neden feryadınız şiddetlendi? Diye sordu.Onlar:
-Bize merhamet edersin, diye böyle yaptık, diye cevap verdiler.
Allahü Teala:
-Benim size rahmetim, gidip kendinizi önceden bulunduğunuz ateşin içersine atmanızdır, buyurdu.
Dönerler ve bunlardan birisi, kendini tekrar ateşe atar.Allahü Tealada, kulu emrine uyduğu için ateşi soğuk ve selamet kılar.Diğeri ise yerinde durur ve kendini tekrar ateşe atmaz.Allahü Teala kendisine:
-Niçin arkadasının attığı gibi, sen de kendini ateşe atmadın? Diye sorar.Adam:
-Ey Rabbim, muhakak ki ben, ateşten çıkarıldıkan sonra tekrar beni oraya atmayacağınızı ümid ve niyaz ederim, diye cevap verir.
Bunun üzerine Allahü Teala:
-Niyaz ve ümidim kabul olmuştur,buyurur ve Rablerinin rahmeti ile ikisi de cennete girerler.(Tirmizi)
-Çıkarın şunları! Diye emir buyurdu.Çıkarılınca kendilerine:
-Neden feryadınız şiddetlendi? Diye sordu.Onlar:
-Bize merhamet edersin, diye böyle yaptık, diye cevap verdiler.
Allahü Teala:
-Benim size rahmetim, gidip kendinizi önceden bulunduğunuz ateşin içersine atmanızdır, buyurdu.
Dönerler ve bunlardan birisi, kendini tekrar ateşe atar.Allahü Tealada, kulu emrine uyduğu için ateşi soğuk ve selamet kılar.Diğeri ise yerinde durur ve kendini tekrar ateşe atmaz.Allahü Teala kendisine:
-Niçin arkadasının attığı gibi, sen de kendini ateşe atmadın? Diye sorar.Adam:
-Ey Rabbim, muhakak ki ben, ateşten çıkarıldıkan sonra tekrar beni oraya atmayacağınızı ümid ve niyaz ederim, diye cevap verir.
Bunun üzerine Allahü Teala:
-Niyaz ve ümidim kabul olmuştur,buyurur ve Rablerinin rahmeti ile ikisi de cennete girerler.(Tirmizi)