Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Akashi-Kaikyo Köprüsü Minecraftta Yeniden İnşa Edildi

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
78,194
Akashi-Kaikyo Köprüsü, bu kez gerçek dünyadaki mühendislik başarısıyla değil, Minecraft içinde hazırlanan dev bir eğitim projesiyle karşımıza çıktı. Japonyadaki ünlü asma köprü, yaklaşık 530 bin blok kullanılarak yeniden inşa edildi. Proje, oyunculara yalnızca etkileyici bir yapı gezdirmekle kalmıyor; aynı zamanda köprü bakımının nasıl yapıldığını eğlenceli şekilde öğretmeyi hedefliyor.

Akashi-Kaikyo Köprüsü Minecraftta Eğitim Alanına Dönüştü​

Akashi-Kaikyo Köprüsü, dünyanın en büyük asma köprülerinden biri olarak biliniyor ve bu Minecraft projesi de yapının ölçeğini olabildiğince etkileyici şekilde yansıtıyor. Köprünün bakımından sorumlu şirket tarafından hazırlanan çalışma, Bedrock üzerinden eğitim materyali olarak sunuluyor. Yani bu yalnızca bakın ne kadar büyük yaptık projesi değil; gerçekten öğretici bir deneyim olarak tasarlanmış.

Oyuncular bu dünyada köprü personeli gibi görevler üstlenebiliyor. Köprü kirişi, ana kule, kontrol yürüyüş yolu ve yol bölümü gibi farklı alanlarda inceleme yapılabiliyor. Bu sayede gerçek hayatta köprü bakım ekiplerinin ilgilendiği bazı süreçler, Minecraftın anlaşılır ve eğlenceli diliyle oyunculara aktarılıyor. Özellikle mühendislik merakı olan genç oyuncular için bayağı güzel bir fikir.

Projede sadece yürüyüp köprüyü gezmek yok. Oyuncular çöp toplama, yapısal sorunları kayıt altına alma ve belirli noktalardan araç kullanma gibi görevlerle de karşılaşıyor. Bunlar, köprü çalışanlarının günlük işlerinden ilham alan küçük ama anlamlı detaylar. Hatta manyetik gondola binme gibi daha farklı aktiviteler de yer alıyor.

Minecraftın eğitim tarafında ne kadar güçlü kullanılabildiğini bir kez daha gösteren bu proje, oyun dünyasının sadece eğlenceden ibaret olmadığını hatırlatıyor. Akashi-Kaikyo Köprüsünün 530 bin blokluk bu versiyonu, hem devasa yapıları seven oyunculara hem de gerçek altyapı süreçlerini merak edenlere keyifli bir keşif alanı sunuyor. Eğitimle oyunun böyle birleşmesi gerçekten tatlı bir seviye atlama olmuş.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar