- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo buğday
Yarım kilo fasulye
Yarım kilo nohut
300 gram kayısı
300 gram incir
300 gr kuru üzüm
2 paket dolmalık fıstık
2 paket kuş üzümü
3 adet kabuk tarçın
1 adet elma (Karanfilleri batırmak için)
1 adet portakal
Karanfil
10 bardak şeker
Üzerine
Nar
Fındık
Fıstık
Badem
Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı
Akşamdan kuru fasulyeyi nohudu ve buğdayı ayrı ayrı suda bir taşım haşlayıp altlarını kapatalım suyu ile sabaha kadar kalsın. Sabah nohudu kuru fasulyeyi ve buğdayı tekrar haşlayalım.
Nohut ve fasulyeyi süzdükten sonra buğday tenceresinde buluşturalım suyunu koyup pişmeye bırakalım. İçine elmaya batırdığımız karanfil kabul tarçın ve portakal rendesini atalım.
Ayrı tarafta kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp kaynar suya koyalım. Renkleri çıkan meyveleri ilave edip pişirmeye devam edelim.
Bu aşamada kenarda kaynar suyumuz hazır olsun. Su oranı nasıl sevdiğinize göre siz ayarlıyorsunuz. Biraz sulu kalmasına dikkat edin bakliyat durunca katılaşıyor.
Şekeri de koyduktan sonra 10 dakika daha kaynatıp kaseleri servisi edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun allah kabul etsin inşallah.
1 kilo buğday
Yarım kilo fasulye
Yarım kilo nohut
300 gram kayısı
300 gram incir
300 gr kuru üzüm
2 paket dolmalık fıstık
2 paket kuş üzümü
3 adet kabuk tarçın
1 adet elma (Karanfilleri batırmak için)
1 adet portakal
Karanfil
10 bardak şeker
Üzerine
Nar
Fındık
Fıstık
Badem
Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı
Akşamdan kuru fasulyeyi nohudu ve buğdayı ayrı ayrı suda bir taşım haşlayıp altlarını kapatalım suyu ile sabaha kadar kalsın. Sabah nohudu kuru fasulyeyi ve buğdayı tekrar haşlayalım.
Nohut ve fasulyeyi süzdükten sonra buğday tenceresinde buluşturalım suyunu koyup pişmeye bırakalım. İçine elmaya batırdığımız karanfil kabul tarçın ve portakal rendesini atalım.
Ayrı tarafta kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp kaynar suya koyalım. Renkleri çıkan meyveleri ilave edip pişirmeye devam edelim.
Bu aşamada kenarda kaynar suyumuz hazır olsun. Su oranı nasıl sevdiğinize göre siz ayarlıyorsunuz. Biraz sulu kalmasına dikkat edin bakliyat durunca katılaşıyor.
Şekeri de koyduktan sonra 10 dakika daha kaynatıp kaseleri servisi edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun allah kabul etsin inşallah.