Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Avokadoyu doğru yiyor musunuz? Bu şekilde tüketmek faydasını 15 katına çıkarıyor

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
38,343
Avokadoyu doğru yiyor musunuz? Bu şekilde tüketmek faydasını 15 katına çıkarıyor

Avokadonun besin emilimini en üst düzeye çıkarmak için zeytinyağı, fındık veya tam yağlı süt ürünleri gibi sağlıklı yağlarla eşleştirin. Vitaminleri korumak için çiğ olarak yiyin veya düşük sıcaklıklarda pişirin. C vitamini açısından zengin yiyecekler eklemek demir emilimini artırır. Kabuğa yakın kazımak ve avokadoyu yapraklı yeşilliklerle birleştirmek antioksidan alımını ve besin emilimini artırır.

ZDSG9M6WdkSDyTEaoC0s3Q.jpg

Avokado; sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir süper besindir. Ancak birçok kişi avokadoyu nasıl yediğinizin besin emilimini önemli ölçüde etkileyebileceğini fark etmez. Bu meyveden en iyi şekilde yararlanmak için onu doğru yiyeceklerle eşleştirmek ve düzgün bir şekilde hazırlamak önemlidir.
LdDWuePzqk-1dbNX42uxjA.jpg

Avokado, hem avokadoda hem de diğer yiyeceklerde bulunan yağda çözünen vitaminlerin (A, D, E ve K) emilimini artırmaya yardımcı olan sağlıklı tekli doymamış yağlarla doludur. Avokado, bağışıklık, cilt ve enerji üretimi için önemli olan C, E, K ve B-kompleks (B6, folat, niasin, riboflavin, pantotenik asit) vitaminleri sağlar. Magnezyum, bakır ve manganez ile birlikte kan basıncının düzenlenmesi için gerekli olan potasyum (muzdan daha fazla) içerir. Lutein ve zeaksantin gibi güçlü antioksidanlar göz sağlığını desteklerken, omega-3 yağ asitleri beyin fonksiyonunu destekler.
XzVpFZcRJk6gaiM2VYFO8w.jpg

Ancak, avokadodaki bazı besinler (karotenoidler, lutein ve zeaksantin gibi) optimum emilim için ek diyet yağlarına veya belirli koşullara ihtiyaç duyar. Bu, avokadoları doğru şekilde nasıl yiyeceğinizi bilmenizi ve böylece yiyeceğin besinlerini boşa harcamamanızı ve ondan maksimum fayda sağlamanızı son derece önemli hale getirir.
XeszuATtSEWICFKFTriaTg.jpg

Avokado yağda çözünen besinler içerdiğinden, zeytinyağı, kuruyemişler ve çekirdekler, yağlı balıklar ve tam yağlı süt ürünleri gibi diğer sağlıklı yağ kaynaklarıyla birleştirmek besin emilimini artırabilir. Zeytinyağlı soslu bir salataya avokado eklemenin karotenoid emilimini 15 kata kadar artırabileceğini bilmek sizi şaşırtabilir.
a7dkzjdIGUSwbznhFD6QtQ.jpg

Avokado harika bir demir ve diğer mineral kaynağıdır, ancak emilimi turunçgiller, dolmalık biberler, domatesler vb. gibi C vitamini açısından zengin yiyeceklerle artırılabilir. Domates ve limon suyuyla yapılan guacamole demir emilimini artırır ve antioksidan desteği sağlar.Ispanak gibi yapraklı yeşillikler lutein, beta-karoten ve K vitamini içerir ve bunlar avokado gibi diyet yağlarıyla en iyi şekilde emilir.
ipI_uGB8PE6uUU_a0fkIkQ.jpg

Avokado pişirilebilirken, yüksek ısı besin içeriğini, özellikle E vitamini ve antioksidanları azaltabilir. Çiğ yiyin, hafifçe ızgara yapın veya düşük sıcaklıkta fırınlayın ve bir yemeğe eklemek istiyorsanız pişirmenin sonuna ekleyin. Avokadoyu pişirdikten sonra çırpılmış yumurtaya eklemek sağlıklı yağlarını ve antioksidanlarını korur. Avokadoyu
rmSEZnudLkKcjwF4g6M8hQ.jpg

Pek çok kişi avokadonun kabuğuna en yakın kısmının en yüksek antioksidan konsantrasyonunu içerdiğini bilmez. Avokado kabuğunu iyice kazıyın. Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar