- 4 Temmuz 2024
- 4,180
Balın içeriği ve faydaları:
1. Enerji artışı için basit karbonhidratlar içerir
Sürekli enerji için karbonhidratları genellikle kompleks karbonhidratlar şeklinde almak isteseniz de basit karbonhidratlar (özellikle balda bulunanlar gibi sağlıklı olanlar) tüketmek önemlidir. Örneğin, bir yarış sırasında hızlı koşmanız gerektiğinde, yoğun bir çalışma temponuz varsa veya enerjiye ihtiyacınız olan herhangi bir anda.
Bal, hızla sindirilen ve gerektiğinde kullanıma hazır enerji sağlayan doğal bitki kaynaklı basit karbonhidratlar sağlar.
2. Antioksidan açısından zengindir
Arılar özlerini bitkilerden aldıkları için doğal olarak bu bitkilerde bulunan antioksidanların çoğu öze ve sonunda da bala geçer. Antioksidanlar, vücutta hücrelere zarar veren ve kanser dahil sistemik hastalıklara neden olan serbest radikalleri ortadan kaldırmanın anahtarıdır.
Araştırmalar, antioksidanların daha düşük kalp krizi, felç ve belirli kanser türlerinin yanı sıra göz sağlığı riskiyle de ilişkili olduğunu göstermiştir. Bilim adamları, balınızın daha fazla antioksidan içermesini içermesini istiyorsanız, daha koyu kıvamlı balları tercih etmeniz gerektiğini söylüyor.
3. Antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikler öksürüğün hafifletilmesine yardımcı olur
Bal, uzun süredir öksürüğü hafifletmek için kullanılmaktadır ve bu nedenle birçok öksürük şurubunun da ana bileşenidir. Boğaz ağrınız veya öksürüğünüz varsa doktorlar (ve babaanneniz) bal ve limon karışımını önerebilir.
Balın antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklerinden iyi bir bileşen olabileceği de ortaya çıkmıştır. Journal of Family Practice’de yayınlanan bir araştırma, karabuğday balının çocuklarda ve dolayısıyla ebeveynlerde öksürük ve uykusuzluğu azalttığını ortaya koymuştur
1. Enerji artışı için basit karbonhidratlar içerir
![]() | Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın. |

Sürekli enerji için karbonhidratları genellikle kompleks karbonhidratlar şeklinde almak isteseniz de basit karbonhidratlar (özellikle balda bulunanlar gibi sağlıklı olanlar) tüketmek önemlidir. Örneğin, bir yarış sırasında hızlı koşmanız gerektiğinde, yoğun bir çalışma temponuz varsa veya enerjiye ihtiyacınız olan herhangi bir anda.
Bal, hızla sindirilen ve gerektiğinde kullanıma hazır enerji sağlayan doğal bitki kaynaklı basit karbonhidratlar sağlar.
2. Antioksidan açısından zengindir
Arılar özlerini bitkilerden aldıkları için doğal olarak bu bitkilerde bulunan antioksidanların çoğu öze ve sonunda da bala geçer. Antioksidanlar, vücutta hücrelere zarar veren ve kanser dahil sistemik hastalıklara neden olan serbest radikalleri ortadan kaldırmanın anahtarıdır.
Araştırmalar, antioksidanların daha düşük kalp krizi, felç ve belirli kanser türlerinin yanı sıra göz sağlığı riskiyle de ilişkili olduğunu göstermiştir. Bilim adamları, balınızın daha fazla antioksidan içermesini içermesini istiyorsanız, daha koyu kıvamlı balları tercih etmeniz gerektiğini söylüyor.
3. Antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikler öksürüğün hafifletilmesine yardımcı olur
![]() | Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın. |

Bal, uzun süredir öksürüğü hafifletmek için kullanılmaktadır ve bu nedenle birçok öksürük şurubunun da ana bileşenidir. Boğaz ağrınız veya öksürüğünüz varsa doktorlar (ve babaanneniz) bal ve limon karışımını önerebilir.
Balın antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklerinden iyi bir bileşen olabileceği de ortaya çıkmıştır. Journal of Family Practice’de yayınlanan bir araştırma, karabuğday balının çocuklarda ve dolayısıyla ebeveynlerde öksürük ve uykusuzluğu azalttığını ortaya koymuştur