Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Bin yıllık lezzet: Kara fırınlarda 2 buçuk saatte pişiriliyor

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Kara fırınlarda 2 buçuk saatte pişiyor

Türk Patent ve Marka Kurumunca 2021 yılında coğrafi işaretle tescillenen testi kebabının geçmişi, yaklaşık bin yıla dayanıyor. Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin de öğretilerinde geçen testi kebabı; et, sebze ve çeşitli baharatların karışımı ile hazırlanarak kara fırınlarda yaklaşık 2 buçuk saatte pişiriliyor.

Fwo6yfWszECDmXMCMwQE7A.jpg

Kızılırmak'ın eski yataklarında bulunan üç farklı toprağın birleşiminden üretilen boğumlu testilerin içine konulan malzeme, ağız kısmı hamurla kapatılarak iki saatten fazla fırında bekletiliyor.
vxLzi-27AUm5-xs46EGQ1g.jpg

Fırından çıkarıldıktan sonra sert cisimle kapak kısmı kırılan testilerdeki kebap, tabaklara dökülerek servis ediliyor.
fdMLjF4ZbUWNvBE3VLUS2A.jpg

Şef Ulaş Tekerkaya, Kapadokya bölgesinin tescilli lezzetlerinden olan testi kebabının tarihinin yaklaşık bin yıla dayandığını söyledi.
r7xUd06PO0SYbsDM88iFpQ.jpg

Ulj8Aa-L0UCj4dtk7K_t_A.jpg

1WynjxCyzUKiUp4FCD40gg.jpg
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar