Patlıcanlar alacalı soyulur ve resimde görüldüğü gibi kalın olacak şekilde halka halka doğranır
Kızgın yağda patlıcanların iki tarafı kızartılıp peçete kağıdın üstüne alınır, yağının çekilmesi beklenir
Kıyması için, soğanlar sıvı yağda kavrulur
Kıyma ilave edilip kavrulur
Ardından salçayı, biberi ve domatesi eklenip pişilir (domatesin suyu çekene kadar)
En son tuzu ve baharatlar eklenir
Püresi için, resimde görüldüğü gibi bir çatalla patatesler ezilir, süt ve tuz eklenir iyice karıştırılır (ben karabiber ve pulbiber de ekledim)
Tepsiye patlıcanlar dizilir, üzerine kıymalı harçtan paylaştırılır
Onun üzerine patates püresi paylaştırılıp kaşar peyniri rendesi serpilir
Bir kasede salça ve sıcak su karıştırılıp tepsinin dibine dökülür
Önceden ısıtılmış 175 derecede peynirler eriyene kadar pişirilir