İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte, akşam sofralarında lezzetli yemekler sunmak isteyen birçok kişi "Bugün iftarda ne yapsam, ne pişirsem?" diye düşünüyor. Sizler için Ramazan ayının 16. gününe özel hazırladığımız, çorba, ana yemek, bahçe salatası, zeytinyağlı asma sarma, pilav ve tatlıdan oluşan 6 çeşit nefis yemek tarifiyle sofralarınızı şenlendirebilir, lezzetli yemekleri sevdiklerinize sunabilirsiniz. D.ream restoranlarından Borsa Restaurant'ın Executive Şef’i Şenel Çin, Ramazan boyunca kolay, basit ve lezzetli tariflerini Ntv.com.tr için yazacak. Peki, Michelin Tavsiye Listesinde bulunan, Gault Millau ödüllü Borsa Restaurant'ın bugünkü iftar menüsünde neler var? İşte Ramazanın 16. gününe özel iftar menüsü.
Ramazan ayının 16. gününde "iftara ne yapsam, ne pişirsem?" diye düşünenlere özel kolay, lezzetli ve nefis yemek tarifleri hazırladık. Pratik yemek tarifleriyle, akşam sofranızda sevdiklerinize ve dostlarınıza lezzetli yemeklerinizi tattırabilirsiniz. Peki, Michelin Tavsiye Listesinde bulunan, Gault & Millau ödüllü Borsa Restaurant'ın menüsünde ne var? İşte bugün iftarda hazırlayabileceğiniz yemek menüsü tarifleri;
KEREVİZ ÇORBASI 600gr soyulmuş ve küp küp doğranmış fare dişi kereviz 170gr soyulmuş fare dişi doğranmış havuç 50gr yıkanmış pirinç 300gr süzme yoğurt 2 adet limon suyu 3 yemek kaşığı un Tuz İnce kıyılmış dereotu(Servis için)
TERBİYELİ YAHNİ Kuzu kuşbaşı 600gr 2 adet defne yaprağı Havuç 170gr Arpacık soğanı 250gr Tereyağı 50gr Nohut 100gr haşlanmış Yarım su bardağı et suyu Üzeri için maydonoz Terbiyesi için; 1 adet limon suyu 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı nişasta Tuz Karabiber Yapılışı; Kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su koyalım ve defne yaprağıyla havuçları ilave edelim Ocakta 1 saat pişirelim Diğer tarafta arpacık soğanını tereyağı ile tavada soteleyelim ve bunu da etler biraz pişince ilave ederek kaynatalım Nohutları da ekleyin ve ocaktan almaya yakın terbiyesini de yedirin 3 dakika kaynadıktan sonra servise hazır Terbiye kesilmesin diye tencere suyundan 2-3 kepçe ilave edin Afiyet olsun
BAHÇE SALATASI LoLorosso 150gr Andivyer 100gr Pakçoy 70gr Kuzu kulağı 50gr Roka 1 bağ Yedikule marul 3 adet 2 adet limon suyu Tuz Karabiber Zeytinyağı Nar ekşisi Cherry domates
ZEYTİNYAĞLI ASMA SARMA Salamura asma yaprağı 600gr 1 su bardağı pirinç Kuru soğan 500gr ince doğranmış Maydonoz yarım bağ doğranmış Kereviz sapı 120gr Yenibahar 10gr Tarçın 10gr Kuru nane 10gr 3 adet limon suyu Nar ekşisi 120gr Zeytinyağı 300gr Biber salçası 150gr Tuz Karabiber Çam fıstığı 20gr Kuş üzümü 20gr Toz şeker 5gr
DOMATESLİ PİLAV 500gr pirinç 100gr zeytinyağı 50gr tereyağı 200gr küp küp doğranmış domates Tuz
KREM ŞOKOLA Süt 1kg Şeker 200gr Kakao 40gr Nişasta 40gr Hindistan cevizi 50gr Bitter çikolata 50gr 1 yumurta sarısı 10gr vanilya 1 paket vanilya şekeri Yapılışı; Süt, şeker, kakao ve vanilyayı bir tencereye koyup kaynatalım Nişasta ile yumurta sarısını biraz suyla çözelim ve süte ilave edelim Kıvam alıncaya kadar kaynatıp kaselere koyup soğutalım Üzerine hindistan cevizi veya toz fıstık serperek servis edebilirsiniz Afiyet olsun