Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Çığırtma Tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,184
cigirtma_4x3_999-730x548.jpg


Çığırtma Azerbaycan'da üzerine yumurta kırılan yemeklerin genel adı. Ancak ülkemizde yöresel farklılık gösteriyor. Bergama yöresine ait bu lezzeti mutlaka deneyin!

Çığırtma Tarifi İçin Malzemeler

5 tane patlıcan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 avuç maydanoz
2-3 tane domates
3 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Çığırtma Tarifi Nasıl Yapılır?

5 tane patlıcanı alacalı şekilde soyuyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz.

Bir cam fırın kabının dibine 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküyoruz. Suda beklettiğimiz patlıcanları yıkayıp sıkıyoruz ve parmak şeklinde fırın kabına doğruyoruz. Üzerine 2 tane kuru soğanı piyazlık doğruyoruz. 2 tane sivri biberi iri şekilde doğruyoruz. 1 avuç maydanozu ince şekilde kıyıyoruz. 2 tane (büyükse) 3 tane (küçükse) domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. 3 diş sarımsak doğruyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber serperek üzerinden 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdiriyoruz. Patlıcanların yanlarından üzerine çıkmayacak kadar su koyuyoruz. 190 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar