- 4 Temmuz 2024
- 4,184

Çığırtma Azerbaycan'da üzerine yumurta kırılan yemeklerin genel adı. Ancak ülkemizde yöresel farklılık gösteriyor. Bergama yöresine ait bu lezzeti mutlaka deneyin!
Çığırtma Tarifi İçin Malzemeler
5 tane patlıcan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 avuç maydanoz
2-3 tane domates
3 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çığırtma Tarifi Nasıl Yapılır?
5 tane patlıcanı alacalı şekilde soyuyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz.
Bir cam fırın kabının dibine 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküyoruz. Suda beklettiğimiz patlıcanları yıkayıp sıkıyoruz ve parmak şeklinde fırın kabına doğruyoruz. Üzerine 2 tane kuru soğanı piyazlık doğruyoruz. 2 tane sivri biberi iri şekilde doğruyoruz. 1 avuç maydanozu ince şekilde kıyıyoruz. 2 tane (büyükse) 3 tane (küçükse) domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. 3 diş sarımsak doğruyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber serperek üzerinden 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdiriyoruz. Patlıcanların yanlarından üzerine çıkmayacak kadar su koyuyoruz. 190 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz