Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çikolatalı Creme Anglaise Soslu Muffin Nasıl Yapılır?
Çikolatalı Creme Anglaise Soslu Muffin Nasıl Yapılır?
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Muffin kalıplarınızın içlerini yağlayın.
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
Yumurta, yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın. Üzerine unu eleyip fındıkları da ekleyin. Daha sonra benmari usulü hazırladığınız çikolatayı yavaşça ekleyip muffin kalıplarınıza dökün. Yaklaşık 25 dakika pişirin.
Bir yandan creme anglaise sosunuzu hazırlayın.
Fırından çıkardığınız pudinglerinizi bıçakla yavaşça kalıptan ayırın. Kakao tozu serpip ılık creme anglaise ile servis edin.
Creme anglaise sosunun hazırlanışı; Küçük bir tencerede krema ve sütü kaynamaya başlayana kadar ısıtın.
Yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı bir kapta iyice çırpın. Krema ve süt karışımı ile birleştirerek bir süre tahta kaşıkla karıştırarak ısıtın. Tahta kaşığı kaplamaya başlayınca ocaktan alın.