Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı buymuş! İçine 1 kaşık eklemek yetiyor: Dışarıda yapılanlardan 10 kat daha fazla lezzetli oluyor

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı buymuş! İçine 1 kaşık eklemek yetiyor: Dışarıda yapılanlardan 10 kat daha fazla lezzetli oluyor

Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmez tatlarından biri olan patates kızartması, akşam yemeklerinde de köfte ve tavuk başta olmak üzere birçok yemeğin yanına yakışıyor. Patates kızartırken uygulayacağınız minik bir yöntemle, patateslerinizin çıtır çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

1YWBSOANsEyDb2LRYy607w.jpg

Dünyada milyonlarca kişinin favori yemekleri arasında yer alan patates kızartması, günün her öğününde keyifle tüketiliyor. Ancak aşırı miktarda patates kızartması tüketiminin, vücudu hızlı bir şekilde yağlandırabileceğini ve kalp hastalıkları riskini artırabileceğini unutmamak gerekiyor. Ölçülü miktarda tüketilen patates kızartması ise kızartmanın, vücuda olan zararlı etkilerini büyük oranda azaltabilir.
IBLkvxCJ0kG9Vy5DGTLFFQ.jpg

İstediğiniz kadar kızartmalık patates Sıvı yağ Tuz
pQenRKM60EG6qrp3TaE-Eg.jpg

Patatesleri suyun altında yıkayın kabuklarını soyun istediğiniz şekilde doğrayın. 1 saat su içinde bekletin arada sırada karıştırın ki nişastaları çıksın. Yağı tavanıza koyup kızdırın. Patatesleri süzgeçte süzüp kağıt ya da mutfak havlusu ile kurulayın.
-OxBD34Bzk2VlxkpAbvG8Q.jpg

Kızgın yağa patateslerini atın, 5-6 dakika sonra patatesleri yağdan çıkartın. Patatesler, bir kenarda 5-10 dakika bekledikten sonra ocaktaki yağın altını açın, yağ iyice ama iyice kızsın bekleyen soğuyan patatesleri tekrar yağa atın ve kızarmasına yakın yağa tuz ekleyin. İstediğiniz kıvama gelince yağdan alın. Bu şekilde patatesinizi kızartırsanız dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olur.
vGOkSdUv-E-0fbiSgvuqWg.jpg

Kızartma yağınıza bir kaşık un eklemek, patateslerin daha çıtır olmasını sağlar. Un, yağın sıcaklığını eşit şekilde dağıtarak patateslerin her yerinin eşit kızarmasına yardımcı olur. Bu yöntemle, dışı çıtır içi yumuşak kızartmalar elde edebilirsiniz. BUZLU SU DA BİR SEÇENEK Patates kızartmasının çıtırlığını artırmanın bir diğer yolu ise patatesleri buzlu suya batırmaktır. Buzlu su, patateslerin içindeki fazla nişastayı dışarı çıkarır ve böylece kızartma sırasında daha az yağ emmelerini sağlar. Bu yöntem, patateslerin dışının çıtır, içinin ise yumuşak kalmasına yardımcı olur. Patatesleri 15-20 dakika buzlu suda bekletip, ardından iyice kurulayıp kızartmaya başlayabilirsiniz.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar