Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Doğu'nun soğuğunda yetiştirdi: Muşmula, dağ çileği, yer fıstığı...

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
76,029
Doğu'nun soğuğunda yetiştirdi: Muşmula, dağ çileği, yer fıstığı...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Mehmet Okay, evinin bahçesinde sıcak ve ılıman bölgelerde yetiştirilen meyveleri yetiştirmeyi başardı.

OhQbhzD1fkGZUYw1vNsRiA.jpg

Van Gölü kıyısındaki evinin bahçesinde geçen yıl deneme amaçlı sıcak bölge meyvelerinin ekimini yapan Mehmet Okay, önemli bir başarıya imza attı.
EQstSEHs2EetyeADYux_zQ.jpg

Okay'ın bahçesinde muşmula, dağ çileği, yer fıstığı ve kestane gibi bölgede yetiştirilmesi zor kabul edilen birçok meyve ağacı bulunuyor.
PSNHKLg7JUKdGGbHG0qogw.jpg

Kitaplarda ve tarım kaynaklarında ekseriyatla Doğu Anadolu Bölgesi gibi sert iklimli bölgelerde yetişmeyeceği belirtilen bu meyvelerin Tatvan'da yetişmesi, çevredeki vatandaşların da dikkatini çekti.
dBxSLwl5F0y90FomksniWw.jpg

Geçen yıl ektiği fidanların bu yıl meyve vermeye başladığını belirten Mehmet Okay, deneme amaçlı ektiği muşmula, dağ çileği, yer fıstığı ve kestane gibi ürünlerden yüksek verim elde etti.
4YgncZXCJEyAa1IsJY9LRA.jpg

Ektiği meyvelerin bu yıl tek tek ürün verdiğini anlatan Okay, önümüzdeki yıl bahçenin boş kalan diğer kısımlarına da benzer meyve ağaçları dikmeyi planladığını ifade ederek, "Tatvan'ın iklim şartlarına rağmen muşmula, dağ çileği, yer fıstığı ve kestane gibi meyveleri denemek istedim. Doğal yöntemlerle bakım yaptım ve emeklerimin karşılığını almak beni çok mutlu etti. Bundan sonra da yeni ürünler denemeye devam edeceğim.
TiziwHudjUGgjrYV0E9jfw.jpg

Bunun yanı sıra bahçemin boş kalan diğer alanlarına da yine farklı meyveler ekmeyi planlıyorum. Hedeflediğimiz oranda bir verime ulaşmamız durumunda bu meyve ağaçlarından oluşan daha büyük bir meyve bahçesi oluşturmayı amaçlıyorum. Bu sayede artık bu bölgede ve soğuk iklimde yetişmez denilen meyveleri kendi elimle yetiştirip afiyetle yiyeceğiz. Herkese de bu meyveleri ekmeye başlamalarını tavsiye ediyorum" dedi.

7701477028
Clio Triger Seti
Megane II Triger Seti
Kango Triger Seti
Laguna Triger Seti
Mais Triger Seti Clio Laguna, Symbol II, Kangoo Megane II-III 1.5 Dci Euro 4 7701477028
Clio 2-II Kangoo 2-II Eksantrik Kayış Triger Seti 1.5 Dci K9K
Euro 4 1.5 DCI Triger Seti
Akbay Renault
Oto Erdem
Özder Renault
Arif Oto
Ankara Yedek Parça
Ankara Renault Yedek Parça
Ankara Dacia Yedek Parça
Orjinal Mais Yedek Parça
Orjinal Renault Yedek Parça

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar