Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Dolamber böreği tarifi: Dolamber böreği nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Dolamber böreği tarifi: Dolamber böreği nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Kütahya yöresine ait olan dolamber böreği, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabiliyor. Peki, dolamber böreği nasıl yapılır? İşte dolamber böreğinin malzemeleri ve yapılış aşamaları...

Dolamber böreği Kütahya'nın yöresel lezzetleri arasında yer alıyor. İç harcında patates kullanılan dolamber böreğinin yapılış aşamalarını derledik.

Dolamber Böreği Malzemeleri: 4 orta boy patates, 2 baş kuru soğan, 1 tutam karabiber, maydanoz, 1 tutam kırmızı biber, tuz, 4 su bardağı un ½ paket margarin, yeterli miktarda su Dolamber Böreği Yapılışı: Un ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Ufak bezeler halinde ayrılarak oklavayla ince açılır. Margarinle sıvı yağ karıştırılıp açılan hamur yağlanır ve patatesli harç serpilir. Yuvarlayıp dolandırılarak tepsiye döşenir. 220 derece fırında pişirilir. Çıtır çıtır servise hazırlanır. Patatesler kaynamış olarak hazırlanır. İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenerek hazırlanır. Sıcak olarak servis yapılır.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar