Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Embark CEOsu Yapay Zeka Yarışına Dair Önemli Açıklamalar Yaptı

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
74,911
Embark, son dönemde yapay zekâ tartışmalarının merkezinde yer alan stüdyolardan biri haline geldi. Nexon bünyesinde daha geniş bir rol üstlenen Patrick Söderlund, AI kullanımının yalnızca teknolojik bir yarış olmadığını, doğru yaklaşımı benimseyen ekiplerin öne çıkacağını vurguluyor. Bu açıklamalar, sektörün AIye bakışını yeniden tartışmaya açacak türden.

Embark AI Kullanımında Verimlilik Odaklı İlerliyor​

Patrick Söderlunda göre yapay zekâ, yarışın kendisinden çok nasıl kullanıldığıyla değer kazanıyor. Söderlund, Kazananlar ilk olanlar değil, problemi doğru anlayanlar olacak diyerek, AInin sadece hızlı üretim aracı olarak görülmemesi gerektiğini belirtiyor. Bu yaklaşım, sektörün büyük kısmının benimsediği önce ol, sonra düşün anlayışından ayrışıyor.

Embark CEOsu Yapay Zeka Yarışına Dair Önemli Açıklamalar Yaptı

Embark tarafında geliştirilen süreçlerde ise her proje sıfırdan ele alınıyor. Ekip, hangi işlerin insan tarafından, hangilerinin ise makine tarafından yapılması gerektiğini baştan belirliyor. Bu sayede yalnızca AI kullanmak değil, daha verimli bir üretim modeli kurmak hedefleniyor. Söderlund, bu yaklaşımın eski alışkanlıklardan uzaklaşmayı gerektirdiğini özellikle vurguluyor.

Bu modelin somut örneklerinden biri olarak ARC Raiders gösteriliyor. Söderlunda göre oyun, geleneksel AAA projelere kıyasla daha küçük ekip ve daha düşük bütçeyle geliştirildi. Bu da Embarkın yalnızca teorik değil, pratikte de farklı bir üretim yaklaşımı benimsediğini ortaya koyuyor.

Yapay zekâ konusu sektörde hâlâ tartışmalı bir başlık olmaya devam ediyor. Ancak Embark, bu teknolojiyi doğrudan üretim süreçlerine entegre ederek daha kontrollü ve sürdürülebilir bir model kurmaya çalışıyor. Söderlundun açıklamaları, AInin oyun geliştirmedeki rolünün önümüzdeki dönemde daha da belirleyici olacağını net şekilde gösteriyor.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar