Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

En tehlikeli gaslighting cümleleri: Psikologlar uyarıyor! Manipülasyondan korunmak için bu 4 yöntemi uygulayın

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
76,244
En tehlikeli gaslighting cümleleri: Psikologlar uyarıyor! Manipülasyondan korunmak için 4 yöntemi uygulayın

Duygusal manipülasyonun en tehlikeli türlerinden olan gaslighting; kişinin gerçekliğini sorgulamasına, kafasının karışmasına hatta akıl sağlığını bile kaybetmesine yol açabilir. Bu ürkütücü taktiğe yalnızca romantik ilişkilerde değil; arkadaşlık, aile ve iş ilişkilerinde de sıklıkla rastlanır. Gaslighting uygulayan kişi, karşısındaki kişinin gerçeklik algısını zayıflatmayı ve olayları kontrolü altına almayı hedefler. Psikolog Jeffrey Bernstein, en yaygın gaslighting cümlelerini ve bu yıkıcı manipülasyondan korunmanın yollarını paylaştı.

X9d5VKj-PUiA1jfdQPeazA.jpg

Anlamı: Gaslighting yapan kişi, sizi duygusal olarak zayıf göstermek, incitici davranışlarını önemsizleştirmek ve problemi duygularınızda aramanızı sağlamak için bu cümleyi kullanır. Nasıl cevap verilmeli? ''Duygularıma saygı gösterilmesini bekliyorum. Hissettiklerimin sende hasar bırakmamış olması, benim hissettiğim acıyı yok sayamaz.”
ZRwp_1z2kkutT0o9WUIbMA.jpg

Anlamı: Gaslighting yapan kişi, geçmişi çarpıtarak hafızanızın yeterince güçlü olmadığını ima eder. Nasıl cevap verilmeli? “Söylenenleri çok net hatırlıyorum. Eğer bir yanlış anlaşılma varsa bunu tartışabiliriz fakat duyduklarım gerçek.”
Rwa9Aewpy0iHJqhpC32XDw.jpg

Anlamı: Gaslighting yapan kişi, sizi yalnızlaştırmak ve başkalarının sizin gibi düşünmediğini vurgulamak ister. Nasıl cevap verilir: ''Diğer insanların ne düşündüğünden bahsetmiyorum. Seninle ilgili ne hissettiğimi paylaşıyorum ve önceliklik olan da bu''
rK6-ByRgM0iYiT0fHdgcrA.jpg

Anlamı: Gaslighting yapan kişi, endişelerinizi göz ardı etmeye çalışır ve aranızdaki sorunları yok sayar. Nasıl cevap verilmeli? “Bunu gündeme getiriyorum çünkü bu benim için önemli. Görmezden gelmek, sorunun ortadan kalkmasını sağlamaz.”
GoBBGQxnl0qKA_KOZwmrSw.jpg

İçgüdülerinize güvenin: Bir şeyin doğru olmadığını hissediyorsanız, başkaları size bunun önemsiz olduğunu söylese bile duygularınıza arka plana atmayın.Kayıt tutun: Eğer gaslighting sık sık yaşanıyorsa, yaşanan olayları yazılı olarak kaydederek, gerçekle olan bağınızı koruyabilirsiniz.Kesin sınırlar koyun: Eğer biri sürekli olarak duygularınızı küçümsüyorsa, bu kişiyle duygusal etkileşiminizi sınırlandırın.Olayın dışarıdan nasıl göründüğünü sorgulayın: Güvendiğiniz arkadaşlarınız veya bir terapist ile konuşarak durumunuzu objektif bir şekilde değerlendirmeniz, manipülasyonlar karşısında daha bilinçli olmanıza yardımcı olabilir.

7701477028
Clio Triger Seti
Megane II Triger Seti
Kango Triger Seti
Laguna Triger Seti
Mais Triger Seti Clio Laguna, Symbol II, Kangoo Megane II-III 1.5 Dci Euro 4 7701477028
Clio 2-II Kangoo 2-II Eksantrik Kayış Triger Seti 1.5 Dci K9K
Euro 4 1.5 DCI Triger Seti
Akbay Renault
Oto Erdem
Özder Renault
Arif Oto
Ankara Yedek Parça
Ankara Renault Yedek Parça
Ankara Dacia Yedek Parça
Orjinal Mais Yedek Parça
Orjinal Renault Yedek Parça

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar