AKY
MirayWeb Coder's

Osmanlı döneminden günümüze kadar geldiği bilinen cağ kebabı, bazı yörelerde ''eşkıya kebabı'' adıyla da biliniyor. Erzurumluların favori yemeklerinin başında gelen cağ kebabı, lezzetini uzun süre ateşte pişmesinden alıyor.

2010 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ''Erzurum Oltu Cağ Kebabı'' olarak tescillenen ve coğrafi işaret alan cağ kebabı, Türkiye'de Erzurum'dan sonra en çok Kars, Artvin ve Kayseri'de tüketiliyor.

Cağ kebabı adını ''cağ'' adı verilen şişlerden alıyor. Önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanan bu kebaba, bazı yörelerde ''eşkıya kebabı'' da deniyor.

1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 1 adet soğan 100 gr yoğurt yeterli miktarda lavaş ekmeği 4 adet domates 6-7 adet yeşilbiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin.Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevirerek kızartın.

Pişen kısımlarından tıpkı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, cağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın. Afiyet olsun.
7701477028
Clio Triger Seti
Megane II Triger Seti
Kango Triger Seti
Laguna Triger Seti
Mais Triger Seti Clio Laguna, Symbol II, Kangoo Megane II-III 1.5 Dci Euro 4 7701477028
Clio 2-II Kangoo 2-II Eksantrik Kayış Triger Seti 1.5 Dci K9K
Euro 4 1.5 DCI Triger Seti
Akbay Renault
Oto Erdem
Özder Renault
Arif Oto
Ankara Yedek Parça
Ankara Renault Yedek Parça
Ankara Dacia Yedek Parça
Orjinal Mais Yedek Parça
Orjinal Renault Yedek Parça