Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Fava neyden, nasıl yapılır? Fava tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Fava neyden, nasıl yapılır? Fava tarifi

Fava bir diğer adıyla bakla mezesi, özellikle Ege ve Yunan mutfağında yaygın olarak yapılan bir lezzettir. Fava'nın sunum şekli bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Peki, fava nasıl yapılır? İşte fava mezesinin tarifi ve yapılış aşamaları...

Bakla ezmesi bir diğer adıyla fava (Favetta) bakla tanelerinin kabuğu soyulduktan sonra yapılan zeytinyağlı yemektir. Eski İstanbul Rumları kuru bakliyattan yapılan bütün ezmelere fava denirdi.

XWUBOq3h8UOE9kvgu87p3g.jpg
FAVA MALZEEMELERİ 2 bardak kuru bakla 3 bardak su 3 diş sarımsak (dövülmüş) 2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 1/2 bardak zeytinyağı 1/2 bardak limon suyu Garnitür olarak zeytin ve maydanoz (Yağ yerine 1/2 bardak tahin de kullanılabilir.) FAVA YAPILIŞI Kuru baklayı geceden suda ıslatın ve sonra 3 bardak suda çok eritmeden haşlayın. Baklayı ve diğer malzemelerin tümünü blendere koyun (veya elde iyice karıştırın) ve iki derin servis tabağına alın. Katılaştığında kare kare kesip zeytin ve maydanoz garnitürlü servis yapın. (Tahin zeytinyağı yerine kullanıldığında, nohuttan yapılan 'humus'un bir versiyonu olur, o zaman garnitür olarak kırmızı toz biber de gerekir.)
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar