- 4 Temmuz 2024
- 4,182
![[IMG] [IMG]](https://lh3.googleusercontent.com/-r84pOsW__4o/UopTch5Wq2I/AAAAAAAABi0/UQJBCa4wIBE/s640/blogger-image-2065733896.jpg)
Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 su bardağı beyaz ve kaşar peynir rendesi
3 yumurta
Biraz sucuk yada pastırma
Az tuz
Pulbiber
1 yufka
Biraz zeytinyağ
Yapılışı
Önce ıspanak yapraklarını orta büyüklükte doğrayıp bol suya bastırıp 3-4 kez suyunu değiştirip iyice yıkayalım.
Yıkadığımız ıspanakları kaynayan suda 5-6 dakika haşlayalım ve bir süzgece alalım
iyice süzülen ıspanakları birazda bastırarak sıkalım
haşlanan ıspanağa yumurtaları,peynir rendesini,pastırma veya sucuğu,az tuz ve pulbiberi ekleyip karıştıralım
diğer tarafta orta boy bir fırın kabını zeytinyağ ile yağlayalım,bir yufkayı buruşturarak yerleştirelim ve üstüne de biraz zeytinyağ gezdirelim
hazırladığımız ıspanaklı karışımı yufkanın üzerine yayalım ve 200 derece ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişirelim
biraz dinlendirip ılıklaşınca servis yapalım