Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Gerçek Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Gerçek Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
  1. Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.
  2. Haşlanan tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırın. Ardından kevgire alarak su altında yıkayın.
  3. Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kokusunun çıkması için bekletin.
  4. Tavuk kokusu çıktığında etlerin suyunu sıkın ve süzün.
  5. Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın.
  6. Pirinç unu ve mısır nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın.
  7. Ardından nişastalı karışımı da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırın.
  8. Tencerenin içerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  9. Tahta kaşık yardımıyla sakızı eritin ve karışımı döve döve pişirin.
  10. Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde küçük bir parça tereyağı ekleyin ve kendi sıcaklığında eritin.
  11. Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün. Buzdolabında soğutun.
  12. Hazırladığınız gerçek tavuk göğsünü tarçın ya da vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz
wol_error.gif
Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın.
kazandibi-tarifi.jpg


Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Yarım parça tavuk göğsü 3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5 su bardağı süt
1 adet damla sakızı
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Tavuğun kokusunu çıkartmak için suda bekletin. Bu suyu ara ara değiştirin.
Dilerseniz, tereyağı kullanmayabilirsiniz. Aroma katmak için tatlının içine vanilya da ekleyebilirsiniz.
Un ve nişastayı ekledikten sonra tatlınızı karıştırın. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
Eriyen damla sakızını döverek pişirin. Bu sayede daha iyi özdeşleşecektir.
1 Porsiyon Gerçek Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

wol_error.gif
Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın.
1606185_620x410.jpg


Tavuk göğsünün bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. Şeker bakımından zengin olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir... Afiyet olsun !

Alıntı
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar