- 4 Temmuz 2024
- 4,180

Graviola bitkisinde yetişen tarçın elması tıbbi literatürde Annona Muricata, soursop ve guabana olarak geçmektedir. Graviola ağacı 25 ila 30 metre yükseliğe kadar uzanan bir ağaç olup 30 cm büyüklüğünde meyveler vermektedir.
Graviola meyvesinin kabuğu acı olsa da meyvesi yumuşak ve tatlıdır.

Genellikle tropik bölgelerde yetişen, yaprak dökmeyen bir ağaç çeşitidir. Ve bu ağaçta bulunan yeşil dikenli bir meyve olan tarçın elmasının, yapılan araştırmalar sonucunda, kanser hücrelerini öldürdüğü ispat edilmiştir. Hatta araştırmalara göre, kemoterapi ilaçlarına oranla 10.000 kat daha etkili bir doğal ilaç olduğu, üstelik kemoterapinin oluşturduğu yan etkilerin hiç birini göstermediği belirtilmektedir. Kemoterapi ilaçları bilindiği gibi, kanserli hücrelerle birlikte vücuttaki sağlıklı hücrelere de zarar vererek ciddi hasarlara yol açmaktadır. Graviola bitkisi adı da verilen tarçın elmasında bulunan sitotoksik bileşenlerin kanser hücrelerine karşı ölümcül etki gösterdiği ancak sağlıklı hücrelere hiç zarar vermediği görülmüştür.
Graviolada bulunan vitaminler; B, C
Graviolada bulunan mineraller; Kalsiyum, fosfor, demir, tiamin, riboflavin, niasin.
Graviolanın Faydaları;
Mide ağrısı rahatsızlığı olan kişiler için ağrıyı geçirici özelliğe sahiptir.
Doğal ateş düşürücüdür.
Vücuttaki ağrıları geçirmeyi sağlamaktadır.
Graviolanın kabuğu yatıştırıcı olarak kullanılır ve kalp sorunları olan kişiler için oldukça faydalıdır.
Öksürüğü kesmeyi sağlar.
Farklı deri hastalıklarında, mantar hastalığında, diyabette, iç ülserler rahatsızlığında ve hipertansiyon tedavisinde de kullanılması ve tüketilmesi önerilmektedir.
Astım gibi solunum problemlerini ortadan kaldırır.
İçeriğinde bulunan asetogenin adı verilen yağ asitleri kanser gelişimini önlemeyi sağlayarak yavaşlatmaktadır.
Kanser hücrelerinin gelişimini yavaşlatmada ve durdurmada sıklıkla kullanılan kemoterapi ilaçlarından 10,000 kat daha etkili olduğu ispatlanmıştır