- 4 Temmuz 2024
- 4,184
![[Resim: gul-sirkesi-a7d45c06-d74e-4cc1-911b-933ec8fada6f.jpg] [Resim: gul-sirkesi-a7d45c06-d74e-4cc1-911b-933ec8fada6f.jpg]](https://i.lezzet.com.tr/images-xxlarge-recipe/gul-sirkesi-a7d45c06-d74e-4cc1-911b-933ec8fada6f.jpg)
Gül Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yenilebilir gül
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı sirke (tercihen ev yapımı)
- 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu
- Su kaynatılır ve soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
- Gül yaprakları yıkanır, suyu süzülür ve kuruması için bekletilir.
- Yapraklar kuruduğunda, bir kavanoz içinde gül yaprakları, su ve sirke tahta kaşık ile karıştırılır.
- Kavanoz hava geçiren bir bez ile kapağı kapatılır.
- Kavanoz serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir. Her gün bir kez tahta kaşık ile karıştırılır.
- 25 gün sonunda gül sirkesi kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun.
- Gül sirkesi yapımında kullanılan su içme suyu olmalıdır.
- Sirke yapımı için mutlaka yenilebilir gül yaprakları kullanılmalıdır.
- Sirkenin konulacağı kavanoz, bir gece önceden sıcak su ile sterilize edilmeli ve kurutulmalıdır