Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Gül Sirkesi Nasıl Yapılır?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,184
[Resim: gul-sirkesi-a7d45c06-d74e-4cc1-911b-933ec8fada6f.jpg]


Gül Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 adet yenilebilir gül
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı sirke (tercihen ev yapımı)
  • 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu
Gül Sirkesi Nasıl Yapılır?
  • Su kaynatılır ve soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
  • Gül yaprakları yıkanır, suyu süzülür ve kuruması için bekletilir.
  • Yapraklar kuruduğunda, bir kavanoz içinde gül yaprakları, su ve sirke tahta kaşık ile karıştırılır.
  • Kavanoz hava geçiren bir bez ile kapağı kapatılır.
  • Kavanoz serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir. Her gün bir kez tahta kaşık ile karıştırılır.
  • 25 gün sonunda gül sirkesi kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Gül Sirkesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Gül sirkesi yapımında kullanılan su içme suyu olmalıdır.
  • Sirke yapımı için mutlaka yenilebilir gül yaprakları kullanılmalıdır.
  • Sirkenin konulacağı kavanoz, bir gece önceden sıcak su ile sterilize edilmeli ve kurutulmalıdır
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar