Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Haşhaşlı Revani

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
wol_error.gif
Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın.
trqzMi.jpg


MALZEMELER

Şerbeti için:

1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Keki için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

1 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI

Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkıp 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.

Keki için, yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika kadar iyice çırpalım. Sıvı yağ, süt, irmik ve haşhaşı da ekleyip güzelce karıştıralım. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama kek karışımını alalım.
180° ısınmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

Üzeri için, krem şantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabına kaldıralım.

Kekimiz piştikten sonra, soğumuş olan şerbeti kekin üzerine eşit bir şekilde döküp soğumaya alalım.
İyice soğuyup şerbetini çektikten sonra hazırladığımız krem şantiyi üzerine güzelce yayalım. Tatlımızı servisten önce buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim.

Tatlımızın üzerini haşhaş ya da Antep fıstığıyla süsledikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar