- 26 Nisan 2024
- 3,393
Haziran Ayı Mesleki Genel Çalışma Programı
Milli Eğitim Bakanlığından Haziran Ayı Mesleki Çalışma Programı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sene sonu mesleki çalışma programını açıkladı. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanan program, Haziran ayında eğitim kurumlarında yüz yüze gerçekleştirilecek.
Programın Detayları:
- Yüz Yüze Eğitim: Mesleki çalışmalar, öğretmenlerin görev yaptıkları kurumlarda veya talep etmeleri hâlinde görev yaptıkları ilin dışında uygun eğitim kurumlarında gerçekleştirilecek.
- Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: Öğretmenler, geliştirilen öğretim programlarının “ortak metin” bölümünü inceleyecekler. Alanında program değişikliği olmayan öğretmenler, bu incelemenin ardından mesleki çalışmalarını planlanan şekilde sürdürecekler.
- Başvurular ve Planlama: İl dışında mesleki çalışmalara katılmak isteyen öğretmenler, 20 Mayıs – 2 Haziran 2024 tarihleri arasında başvurularını yapacaklar. İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri, 3-5 Haziran 2024 tarihlerinde bu başvuruları değerlendirip, planlamalarını 15 Haziran 2024’e kadar tamamlayacak.
- Zümre Çalışmaları: Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri, zümreler halinde mesleki çalışmalarını yapacaklar. Yeterli öğretmen sayısına ulaşılamayan kurumlarda, çalışmalar il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen farklı okullarda yapılacak.
- Kurban Bayramı Sonrası Çalışmalar: 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izin verilmesi durumunda, program değişikliği olan öğretmenler 24-27 Haziran 2024 tarihleri arasında belirlenen çalışmaları yapacaklar.
- Katılım Raporlaması: Görev yaptığı okul dışında mesleki çalışmaya katılan öğretmenlerin durumu, kadrolarının bulunduğu okula bildirilecek.
Bu program, öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılına daha donanımlı bir şekilde başlamalarını hedefliyor ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine önemli katkılar sunuyor.
Haziran Ayı Mesleki Çalışma Programını bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.