Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

İnternette Gizliliği Artırmak İçin Tarayıcı Ayarları

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
86,711

Özet / Hızlı Yanıt​

Tarayıcı gizlilik ayarları; üçüncü taraf çerezlerini sınırlama, site izinlerini gözden geçirme ve güvenli bağlantı uyarılarını etkinleştirme gibi temel kontrollerden oluşur.

Günlük kullanımda teknoloji seçimi yaparken yalnızca özellik listesine değil; güvenlik, sürdürülebilirlik, maliyet ve gerçek ihtiyaçlara birlikte bakmak gerekir. Bu nedenle tarayıcı gizlilik ayarları konusu; hazırlık, uygulama ve sonuç kontrolüyle birlikte değerlendirilmelidir.

Bu rehberde tarayıcı gizlilik ayarları konusunu temel kavramlardan uygulama adımlarına kadar sade ve kontrol edilebilir bir yöntemle ele alacağız.

tarayıcı gizlilik ayarları Nedir ve Neden Önemlidir?​

Tarayıcı, ziyaret edilen sitelerle cihaz arasında çalışan ana katmandır. Çerezler, geçmiş, konum, kamera ve bildirim izinleri bu katmanda yönetildiği için doğru ayarlar iz bırakmayı azaltabilir.

İzinleri düzenli temizlemek hem istenmeyen takibi azaltır hem de kötü niyetli bildirim ve yönlendirme riskini düşürür.

Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler​

• Tüm çerezleri kapatmak bazı sitelerin oturum ve sepet işlevlerini bozabilir.
  • Kamera, mikrofon ve konum izinleri “önce sor” biçiminde tutulmalıdır.
  • Güncelleme desteği devam eden bir tarayıcı kullanılmalıdır.

Adım Adım Uygulama​

1. Adım 1: Tarayıcının gizlilik ve güvenlik bölümünü açın.
  2. Adım 2: Üçüncü taraf çerezlerini engelleyin ve eski site verilerini temizleyin.
  3. Adım 3: Bildirim, kamera, mikrofon ve konum izinlerini tek tek inceleyin.
  4. Adım 4: Kullanmadığınız eklentileri kaldırıp güvenli tarama özelliğini etkinleştirin.

Kontrol Listesi​

İşlemi tamamladıktan sonra aşağıdaki maddeleri tek tek kontrol etmek, eksik veya hatalı bir ayarı erken fark etmenizi sağlar:

• ✓ Üçüncü taraf çerezlerini engelleyin ve eski site verilerini temizleyin.
  • ✓ Bildirim, kamera, mikrofon ve konum izinlerini tek tek inceleyin.
  • ✓ Kullanmadığınız eklentileri kaldırıp güvenli tarama özelliğini etkinleştirin.

Sık Yapılan Hatalar​

Dikkat: Kaynağı belirsiz çok sayıda gizlilik eklentisi kurmak daha fazla veri erişimine yol açabilir.

Dikkat: Geçmişi silmenin internetteki bütün hesap kayıtlarını yok ettiğini düşünmek doğru değildir.

Sık Sorulan Sorular​

Gizli sekme tamamen anonim yapar mı?​

Hayır. Gizli sekme yerel geçmişi sınırlasa da internet sağlayıcısı ve ziyaret edilen siteler bağlantıyı görebilir.

Çerezleri tamamen silmek güvenli midir?​

Silmek genellikle güvenlidir fakat oturumları kapatır ve bazı site tercihlerini sıfırlar.

Sonuç​

Özetle, tarayıcı gizlilik ayarları konusunda kalıcı sonuç almak için adımları sırayla uygulamak, kritik noktaları doğrulamak ve yapılan değişiklikleri kaydetmek gerekir. Böylece aynı yöntem gerektiğinde güvenle tekrarlanabilir.

Okumaya devam et...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar