- 4 Temmuz 2024
- 4,182
![[Resim: s-b1ade818c87c1224c972c038744676da527c3477.webp] [Resim: s-b1ade818c87c1224c972c038744676da527c3477.webp]](https://img-s1.onedio.com/id-5db964dd41e142d405224340/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-b1ade818c87c1224c972c038744676da527c3477.webp)
Malzemeler:
1 küçük boy karnabahar
2 yumurta
1 su bardağından un
1 su bardağı süt
Tuz
Tarif:
Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin vermeden tencereden alın. Başka bir kapta yumurta, un, süt ve tuzu çırpın. Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığınız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda kızartın.
Dilerseniz üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt dökebilirsiniz