- 4 Temmuz 2024
- 4,180
Malzemeler;
1su bardağı margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz
3-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
İçi için;
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 avuç ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 adet yumurta
Çörekotu
Susam
Hazırlanışı;
Hamuru için; margarini küçük bir tavada eritin ve kenara alın. Ilınınca bütün sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip hamur elde edin.
İç Harç için;
soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağı koyduğunuz tavada hafif pembeleştirin. Kıymayı ilave edip beraber kavurun.
Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin, kısık ateşte biraz tıkırdattıktan sonra ateşten alın kenarda ılıtın.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açıp yarısına kıymalı harçtan koyup kapatın.
Böylece bütün hamurlarınızı bitirin.
Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
1su bardağı margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz
3-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
İçi için;
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 avuç ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 adet yumurta
Çörekotu
Susam
Hazırlanışı;
Hamuru için; margarini küçük bir tavada eritin ve kenara alın. Ilınınca bütün sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip hamur elde edin.
İç Harç için;
soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağı koyduğunuz tavada hafif pembeleştirin. Kıymayı ilave edip beraber kavurun.
Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin, kısık ateşte biraz tıkırdattıktan sonra ateşten alın kenarda ılıtın.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açıp yarısına kıymalı harçtan koyup kapatın.
Böylece bütün hamurlarınızı bitirin.
Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin