- 4 Temmuz 2024
- 4,184
1 kg arapsaçı (rezene)
500 gram kuşbaşı kuzu eti
8 adet taze soğan
2 yemek kaşığı un
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet limon
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Arapsaçları ayıklanıp büyük bir kabın içindeki suda 1 saat bekletilir.
Arapsaçları sapları ile doğranır (Kalın olan saplar doğranmaz.).
Taze soğanlar ayıklanır yıkanır, doğranır.
Kuzu etleri zeytinyağında biraz çevrilip suyunu çekmesi beklenir.
Kıyılmış soğanlar ve arapsaçları etlerin üzerine konur; 1 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir (Suyunu çekerse yeniden su eklenir.)
2 yemek kaşığı un, limon suyu ile karıştırılarak yemeğin suyundan da alınarak karıştırılır.
Bu karışım tencerenin içerisindeki yemeğe yavaş yavaş ilave edilir.
İki taşım kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
500 gram kuşbaşı kuzu eti
8 adet taze soğan
2 yemek kaşığı un
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet limon
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Arapsaçları ayıklanıp büyük bir kabın içindeki suda 1 saat bekletilir.
Arapsaçları sapları ile doğranır (Kalın olan saplar doğranmaz.).
Taze soğanlar ayıklanır yıkanır, doğranır.
Kuzu etleri zeytinyağında biraz çevrilip suyunu çekmesi beklenir.
Kıyılmış soğanlar ve arapsaçları etlerin üzerine konur; 1 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir (Suyunu çekerse yeniden su eklenir.)
2 yemek kaşığı un, limon suyu ile karıştırılarak yemeğin suyundan da alınarak karıştırılır.
Bu karışım tencerenin içerisindeki yemeğe yavaş yavaş ilave edilir.
İki taşım kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.