Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Kuzu Etli Arapsaçı

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,184
1 kg arapsaçı (rezene)
500 gram kuşbaşı kuzu eti
8 adet taze soğan
2 yemek kaşığı un
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet limon
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su

Arapsaçları ayıklanıp büyük bir kabın içindeki suda 1 saat bekletilir.
Arapsaçları sapları ile doğranır (Kalın olan saplar doğranmaz.).
Taze soğanlar ayıklanır yıkanır, doğranır.
Kuzu etleri zeytinyağında biraz çevrilip suyunu çekmesi beklenir.
Kıyılmış soğanlar ve arapsaçları etlerin üzerine konur; 1 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir (Suyunu çekerse yeniden su eklenir.)
2 yemek kaşığı un, limon suyu ile karıştırılarak yemeğin suyundan da alınarak karıştırılır.
Bu karışım tencerenin içerisindeki yemeğe yavaş yavaş ilave edilir.
İki taşım kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar