- 4 Temmuz 2024
- 4,182
KAÇ KİŞİLİK 6
HAZIRLAMA
SÜRESİ 25 dakika
PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika
Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
Köfteleri kızartmak için:
Üzeri için:
Lebeniye Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Nohutları haşlamadan önce en az 8 saat boyunca suda bekletin.
Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
HAZIRLAMA
SÜRESİ 25 dakika
PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika
Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1su bardağıhaşlanmış nohut
- 2yemek kaşığıkırık pirinç
- 1,5su bardağısüzme yoğurt
- 2yemek kaşığıun
- 1/2adetlimonun suyu
- 6su bardağısu
Köftesi için:
- 200gramköftelik kıyma
- 1adetkuru soğan
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
Köfteleri kızartmak için:
- 2,5yemek kaşığıtereyağı
Üzeri için:
- 2tatlı kaşığıkuru nane
Lebeniye Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Nohutları haşlamadan önce en az 8 saat boyunca suda bekletin.
Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye 2 yemek kaşığı pirinci yıkayarak alın ve üstüne 1 su bardağı kadar su ekleyip, yumuşayana dek haşlayın.
- Köfteleri hazırlamak için; bir kaba kıymayı alın ve üzerine 1 adet kuru soğan rendeleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip, güzelce yoğurun.
- Ardından nohut büyüklüğünde olacak şekilde köfteleri elinizle yuvarlayarak şekillendirin.
- Pişen pirinçlerin üzerine 4-5 su bardağı daha su ilave edin. Haşlanmış nohutları da ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Başka bir kasede; yoğurdu,unu, limon suyunu ve yaklaşık yarım su bardağı kadar suyu ekleyip güzelce çırpın.
- Tencerede kaynayan yoğurt-pirinç karışımdan bir 1 su bardağı kadar su alıp, yoğurtlu karışıma ilave edin ve güzelce çırpın.
- Hazırladığınız yoğurtlu karışım yani yoğurtlu terbiye, ılıklaştıktan sonra, ocakta kaynayan nohut-pirinç karışımına azar, azar ilave edin. Tuzunu da ilave edip, çorbayı kaynamaya bırakın.
- Geniş bir tavada tereyağını eritin ve köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra üstlerine 2 tatlı kaşığı naneyi de ekleyip biraz kızdırın.
- Servis esnasında, çorbayı kaseye alın ve üstlerine naneli, köfteli yağı gezdirerek servis edin