Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Lüle kebabı nasıl yapılır? Adım adım lüle kebabı tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Lüle kebabı nasıl yapılır? Adım adım lüle kebabı tarifi

Azerbaycan'ın milli yemeği olan lüle kebabı aynı zamanda Ermenistan'ın da geleneksel yiyecekleri arasında bulunur. Peki, lüle kebabı nasıl yapılır? Adım adım lüle kebabı tarifini derledik.

Lüle kebabı, kıymadan hazırlanan bir kebap türüdür. Uzunlamasına şişe takılıp mangalda yapılır. Çeşitli kaynaklara göre Lüle ve Adana kebabı aynı yiyecektir. Dış görünüşü olarak silah lülesine benzediğinden dolayı bu şekilde adlandırılmıştır. Azerbaycan'ın milli yemeği olup, ülkede en çok tercih edilen kebaplardandır. Lüle kebabı aynı zamanda Ermenistan'ın da geleneksel yiyecekleri arasında bulunur. LÜLE KEBABI NASIL YAPILIR? Lüle Kebabı Malzemeleri 500 gr. kıyma 150 gr. kuyruk yağı 1 adet kırmızı biber 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Yarım demet kişniş veya maydanoz Tuz Karabiber Pulbiber Kimyon 1 çorba kaşığı galeta unu

LÜLE KEBABI YAPILIŞI Yoğrulan kıymaya kuyruk yağı eklenir. Kuru soğan ve sarımsak rendelenir. Maydanozlar çok ince kıyılır. Kırmızı biberi rondodan geçirin.Tüm malzemeleri baharatlarla birlikte karıştırıp güzelce yoğurup uzun köfte şekli verip şişten geçirin. Izgara tel üzerine dizip altına yağlı kağıt serili tepsinin üzerinde yüksek sıcaklıkta pişirin.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar