Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Mahkeme kararı sevinçle karşılandı: 12 yıl sonra yeniden belediye oldu

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
76,121
Mahkeme kararı sevinçle karşılandı: 12 yıl sonra yeniden belediye oldu

Sivas'ta 360 haneli köy 12 yıl sonra mahkeme kararıyla yeniden belediye oldu, bu haber köyde 7'den 70'e sevinçle karşılandı.

csaQk7sOXEK9FRRCCkSLNw.jpg

Kent merkezine 57 kilometre uzaklıkta bulunan ve Yıldız dağı eteğinde yer alan Yakupoğlan köyü, 1976 yılında Sivas merkez ilçeye bağlandı.
b6w9cJp1SEaLitZp7F5ciQ.jpg

Çevresindeki en büyük köy olma unvanını taşıyan Yakupoğlan köyü, 1998 yılında belde statüsüne dönüştürüldü ve belediye oldu.
p305PTV8fk6fIb4V5Bcyzg.jpg

3 dönem belediye olarak yönetilen yerleşim yeri, nüfusunun 2 bin kişinin altına düşmesi sebebiyle 2013 yılında tekrar köy statüsüne düşürüldü.
g-pMXZheBkqoUl06xri3ew.jpg

O günden itibaren hukuki mücadele yürüten Yakupoğlan köyü sakinleri, 12 yıllık beklentisine kavuştu. Köy muhtarı Mustafa Öztürk'ün girişimleri sonucu tekrar belde olmaya hak kazanan Yakupoğlanlılar, haberi sevinçle karşıladı.
MuMsBFkjZEOliN_dn24sXg.jpg

Yakupoğlan'da yaşayan Haşim Karataş, "Türkiye genelinde kayıtlı en büyük köyüyüz. Burası en son 1999'da beldeydi. Kardeşim 2 dönem başkanlık yaptı. 3 dönem belde olarak kaldı. Köyün nüfusu 2 binin üzerinde olduğu için tekrar itiraz ettik. Şuan da beldemizi geri aldık hayırlı uğurlu olsun. Mutluluktan 15 gündür uyku uyuyamıyoruz" dedi.
99r92kQPzUGbLvxn7KwxnA.jpg

Köyün tekrar belde olması için çok çaba sarf ettiklerini ifade eden Osman Çınar, "Belediyemiz gideli çok zaman geçti. Bu nedenle biz tekrar çalışıp uğraştık belediyeyi tekrar kazandık. İlk duyduğumuzda belediyeyi tekrar alamayacağımız söylendi. Buranın tekrar belde olduğunu duyduğum havalara uçasım geldi. Burada muhtar tek başına yetişemiyor" şeklinde konuştu.
DhAPdlSr6UazaTTGWMTI_A.jpg

"Muhtar seçilirsem bu beldeyi tekrar getireceğimi söyledim"Köyde bayram havasının yaşandığını ifade eden muhtar Mustafa Öztürk, "Muhtar seçilirsem bu beldeyi tekrar getireceğimi söyledim. Köyden arkadaşlar yasa çıktığını ve artık belde olamayacağını düşündüler. 5 yıl boyunca ben bu davayı bırakmadım. Kendi imkânlarım doğrultusunda ve arkadaşların maddi manevi destekleri sayesinde mücadeleye devam ettim. 15 yıl boyunca Ankara'ya gidip geldik. 2024 yılında tekrar muhtar adayı oldum ve kazandım. Ben bu süreçle ilgili ileride bir ışık olduğunu görüyordum. Gittim ve araştırmalarımı yapıp burada tekrar toplantılar yaptım. Bizim tekrar belde olma durumumuz yüzde 99'du. Dava bizim adımıza olumlu sonuçlandı ve mahkeme Yakupoğlan'ın belde olmasına karar verdi. Şu anda belde olduğumuz için mutluyuz. Belediye Başkanlığı'na Vali Yardımcımız İlhami Doğan vekalet ediyor" diye konuştu.

7701477028
Clio Triger Seti
Megane II Triger Seti
Kango Triger Seti
Laguna Triger Seti
Mais Triger Seti Clio Laguna, Symbol II, Kangoo Megane II-III 1.5 Dci Euro 4 7701477028
Clio 2-II Kangoo 2-II Eksantrik Kayış Triger Seti 1.5 Dci K9K
Euro 4 1.5 DCI Triger Seti
Akbay Renault
Oto Erdem
Özder Renault
Arif Oto
Ankara Yedek Parça
Ankara Renault Yedek Parça
Ankara Dacia Yedek Parça
Orjinal Mais Yedek Parça
Orjinal Renault Yedek Parça

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar