JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çevrimdışı
Mantar Kızartması Tarifi İçin malzemeler
2 adet yumurta
400 gram mantar
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı galeta unu
1.5 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
Mantar Kızartması Nasıl Yapılır?
Mantarların yüzey ve iç kısımlarını temiz, ıslak bir bez yardımıyla silin.
Ardından mantarların kabuklarını soyun. Bir kasenin içerisine yumurta, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın.
Başka bir kaseye ise galeta unu koyun. Mantarları önce yumurtalı karışıma, ardından galeta ununa batırın ve bir tabağa dizin.
Tüm mantarları yumurta ve una buladıktan sonra tabağı buzdolabında 10 dakika bekletin.
Bu esnada sıvı yağı tavaya alın ve güzelce kızdırın.
Mantarları tavaya atarak önlü arkalı, altın sarısı renge dönecek şekilde kızartın.
Kızaran mantarları kağıt havlu serili tabakta bekleterek fazla yağını süzdürün.
Mantar kızartmasını tuz ve karabiber serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantar Kızartması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Mantarları yıkamayın. Bunun yerine kabuklarını hafifçe soyun veya temiz bir fırça ile üst kısmını ovalayın.
Tarifte kullanacağınız mantarların boyutları küçük veya orta olmalıdır.
Yağı iyice kızdırdıktan sonra mantarları pişirin. Pişen mantarları mutlaka kağıt havluda bekletin.
Mantar kızartmasını, sarımsaklı yoğurtla birlikte sunabilirsiniz.
1 Porsiyon Mantar Kızartması Kaç Kalori?
Mantar kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir.
lezzet
Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın.