- 4 Temmuz 2024
- 4,180
![[IMG] [IMG]](http://1.bp.blogspot.com/-3oXFInAb4Ls/TWtOVJtDCaI/AAAAAAAAENU/iG5P_2GjWrA/s400/M%25C4%25B1s%25C4%25B1runlu%2BPo%25C4%259Fa%25C3%25A7a.jpg)
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 paket margarin
- 1 adet orta boy havuç (ince rendelenmiş)
- yarım demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- tuz
İç Harcı İçin:
- 2 adet orta boy patates
- 100 gr. beyaz peynir
Yapılışı:
İç malzemeyi hazırlamak için patatesler haşlanarak püre haline getirilir ve içerisine beyaz peynir ezilerek harmanlanır.
Bu arada malzeme listesindeki galete unu haricindeki tüm malzeme karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğrulur. Yoğrulmuş hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılarak orta kısıma peynirli&patatesli harçtan konularak kapatılır.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine konulmadan önce herbiri galete ununa bulanarak önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana dek pişirilir