- 4 Temmuz 2024
- 4,184
Molehiya Tarifi İçin malzemeler
Molehiya Nasıl Yapılır?
lezzet
- 130 gr molehiya yaprağı
- 8 parça kemikli tavuk
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Molehiya Nasıl Yapılır?
- Öncelikle molehiya yapraklarını sıcak suda bekletin. Ardından soğuk su ile yaprakları yıkayın.
- Tencereye zeytinyağını koyun ve tavukları önlü arkalı mühürleyin. Tavukları tencereden alarak bir tabakta dinlendirin.
- Aynı tencerede ezilmiş sarımsak ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
- Soğanlar renk alınca tavuk ve molehiya yapraklarını ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Domatesleri küp küp doğrayın. Salçayı ise yaklaşık 300 ml su ile karıştırarak hazırlayın.
- Domates ve salçayı ekleyerek kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın. Afiyet olsun.
lezzet
![]() | Bu resim küçültülmüştür. Orjinal boyutunu(800x600) görmek için tıklayın. |
