- 4 Temmuz 2024
- 4,188
4-5 adet ince pırasa
1 su bardağı nohut
1 adet küçük kuru soğan
2 adet havuç
150 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
1 çay bardağu ayçiçek yağı
Hazırlanması:
# Nohut en az 8 saat önceden ıslatılır. Sonra suyu süzülür, yeni su konur, yumuşayana kadar haşlanır.
# Tencereye çok ince kıyılmış soğan ve ayçiçek yağı konur. Soğan pembeleşene kadar kavrulur.
# Kıyma ilave edilir. 10 dakika kadar ezerek pişirilir.
# Yarım serçe parmağı boyunda doğranmış havuçlar atılır, az yumuşayana dek pişirilir.
# Salça ve tuz ilave edilir. Salçanın kokusu gidene dek çevrilir.
# Bir kaç dakika sonra 2 parmak eninde doğranmış pırasalar, haşlanmış ve suyu süzülmüş nohutlar eklenir. Alt-üst edilir.
# Sıcak su gezdirilir. Kapak kapatılır. Orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilir.
# Sıcak olarak sofraya getirilir.
Not: Bu tarif nohut yerine yeşil mercimek kullanılarak da hazırlanabilir.
1 su bardağı nohut
1 adet küçük kuru soğan
2 adet havuç
150 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
1 çay bardağu ayçiçek yağı
Hazırlanması:
# Nohut en az 8 saat önceden ıslatılır. Sonra suyu süzülür, yeni su konur, yumuşayana kadar haşlanır.
# Tencereye çok ince kıyılmış soğan ve ayçiçek yağı konur. Soğan pembeleşene kadar kavrulur.
# Kıyma ilave edilir. 10 dakika kadar ezerek pişirilir.
# Yarım serçe parmağı boyunda doğranmış havuçlar atılır, az yumuşayana dek pişirilir.
# Salça ve tuz ilave edilir. Salçanın kokusu gidene dek çevrilir.
# Bir kaç dakika sonra 2 parmak eninde doğranmış pırasalar, haşlanmış ve suyu süzülmüş nohutlar eklenir. Alt-üst edilir.
# Sıcak su gezdirilir. Kapak kapatılır. Orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilir.
# Sıcak olarak sofraya getirilir.
Not: Bu tarif nohut yerine yeşil mercimek kullanılarak da hazırlanabilir.