- 4 Temmuz 2024
- 4,180

Domates ve yumurtanın en güzel hali olan menemen, özellikle hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Lezzetli bir menemen yapabilmek için ise bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

Lezzetinin yanı sıra genel sağlık üzerinde de sayısız faydası bulunan menemen; B vitamini, Omega-3, kolin, selenyum ve D vitamini yönünden zengindir.

Büyüme ve gelişme üzerinde olumlu etkileri bulunduğu bilinen menemen, kas ve hormonların düzenli çalışmasına da yardımcı olur.

Menemenin olmazsa olmaz malzemesi olan yumurta, vücuttaki kanserojen maddelerin etkisini azaltarak kansere karşı koruyuculuk sağlar. İşte parmak ısırtan menemen tarifi:

2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet sap ve çekirdekleri temizlenmiş, ince doğranmış yeşil biber 3 orta boy domates Yarım çay kaşığı tuz 3 adet yumurta İsteğe bağlı: kaşar peyniri küçük bir kasenin yarısı kadar yeterli olur.

Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin. Domatesler çok suyu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz.

Domatesler piştikten sonra yumurtaları kırın. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de tavaya kırıp tavada karıştırın.

Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Eğer kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu aşamada ilave edebilirsiniz. Menemeni sıcak olarak servis edin.