- 4 Temmuz 2024
- 4,182

Malzemeler:
-5 adet patlıcan
-2 adet patates
-1 adet kuru soğan
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 adet çarliston biber
-2 adet kapya biber
-250 gram kuşbaşı eti
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 adet domates
-1 su bardağı sıcak su
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanları kızarmak için:
-yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
-3-4 dal maydanoz
-5-6 adet çeri domates
Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Hazırlanır?
–Patlıcan kapama tarifini hazırlamak için ilk olarak derin bir tencerenin altını açın ve ısıtın. Isınan tencerenin içinde etleri alın ve kavurmaya başlayın. Etler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
-Kavurduğunuz etlerin üzerine zeytinyağını üzerine ilave ederek kuru soğanları da küp küp doğrayarak üzerine ekleyin