Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Patlıcan kebap tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Patlıcan kebap nasıl yapılır?
patlican kebap.jpg
Malzemeler (6 kişilik)

  • 4-5 adet patlıcan yarım kg yağsız kuzu eti
  • 200 gram kuyruk yağı
  • 1 çay bardağı su
  • 2 parça nohut büyüklüğünde limon tuzu
  • Tuz, karabiber

Et ve kuyruk yağını kasapta iki kez çektirin. Üzerine tuz, karabiber ve bir-iki çorba kaşığı ılık su katarak yoğurun. Harçtan yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soymadan iki parmak eninde dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra yıkayıp, kurulayın. Bir adet patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde şişlere geçirin. Izgarada ya da mangalda çevirerek pişirin. Limon tuzunu suda eritin ve yayvan bir tencereye alın. Şişleri tencereye koyun. Çok kısık ateşte 10 dakika pişirip servis yapın. (bu son işlem kebabın lezzetini artıracaktır.)

Aşçının notu: Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz, yağlı kıyma da kullanabilirsiniz.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar