- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Patlıcan kebap nasıl yapılır?
Malzemeler (6 kişilik)
Et ve kuyruk yağını kasapta iki kez çektirin. Üzerine tuz, karabiber ve bir-iki çorba kaşığı ılık su katarak yoğurun. Harçtan yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soymadan iki parmak eninde dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra yıkayıp, kurulayın. Bir adet patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde şişlere geçirin. Izgarada ya da mangalda çevirerek pişirin. Limon tuzunu suda eritin ve yayvan bir tencereye alın. Şişleri tencereye koyun. Çok kısık ateşte 10 dakika pişirip servis yapın. (bu son işlem kebabın lezzetini artıracaktır.)
Aşçının notu: Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz, yağlı kıyma da kullanabilirsiniz.

Malzemeler (6 kişilik)
- 4-5 adet patlıcan yarım kg yağsız kuzu eti
- 200 gram kuyruk yağı
- 1 çay bardağı su
- 2 parça nohut büyüklüğünde limon tuzu
- Tuz, karabiber
Et ve kuyruk yağını kasapta iki kez çektirin. Üzerine tuz, karabiber ve bir-iki çorba kaşığı ılık su katarak yoğurun. Harçtan yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soymadan iki parmak eninde dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra yıkayıp, kurulayın. Bir adet patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde şişlere geçirin. Izgarada ya da mangalda çevirerek pişirin. Limon tuzunu suda eritin ve yayvan bir tencereye alın. Şişleri tencereye koyun. Çok kısık ateşte 10 dakika pişirip servis yapın. (bu son işlem kebabın lezzetini artıracaktır.)
Aşçının notu: Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz, yağlı kıyma da kullanabilirsiniz.