Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Patmacun (Sebze Yemekleri)

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,188
2 adet çok büyük patates
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 kase rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanması:
# Öncelikle patatesler sirkeli suda en az yarım saat bekletilir. Sonra ince akan uyun altında fırçayla iyice fırçalanır.
# Patatesler kabuklu olarak ve enine 1 santim kalınlığında dilimlenir.
# Tepsiye pişirme kağıdı yayılır ya da yağlanır. Üzerine patates dilimleri dizilir.
# Soğan, domates ve biber çok ince doğranır. Kıyma, karabiber ve tuz ilave edilir ve elle biraz yoğrulur.
# Patates dilimlerinin üzerine önce rendelenmiş kaşar sonra kıymalı karç konur ve bastırarak yerleştirilir.
# 180 derece fırına verilir. Yaklaşık 45 dakika pişirilir.


Not: Bu tarif kabak ve patlıcan dilimleriyle de hazırlanabilir.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar