Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Shuhei Yoshida PlayStationdan Ayrılış Sebebini İlk Kez Açıkladı

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
76,502
PlayStation markasının yaratıcı omurgasında önemli bir yere sahip olan Shuhei Yoshida, yıllarca şirketin en kritik projelerinde imzası olan isimlerden biri olarak öne çıktı. Ancak son dönemde yaptığı açıklamalar, bu güçlü bağın nasıl koptuğuna dair farklı bir tablo çiziyor. Yoshidanın sözleri, yalnızca bir görev değişimini değil, aynı zamanda yönetim içindeki görüş ayrılıklarını da işaret ediyor.

Shuhei Yoshida ve PlayStation Arasındaki Kırılma Noktası​

Shuhei Yoshidanın yaptığı açıklamalara baktığımızda, sürecin basit bir görev değişiminden çok daha fazlasını ifade ettiğini görüyoruz. Uzun yıllar boyunca PlayStationın birinci parti stüdyolarını yöneten Yoshida, özellikle God of War, Uncharted, The Last of Us ve Ghost of Tsushima gibi projelerde doğrudan rol almış bir isimdi. Bu da onun şirket içindeki etkisini daha da belirgin hale getiriyordu.

Shuhei Yoshida PlayStationdan Ayrılış Sebebini İlk Kez Açıkladı

Ancak Yoshidanın aktardığına göre, dönemin PlayStation yöneticisi Jim Ryan ile yaşanan fikir ayrılıkları sürecin yönünü değiştirdi. Yoshida, kendisinden bazı mantıksız taleplerde bulunulduğunu ve bu talepleri kabul etmediğini açıkça ifade ediyor. Bu durum, yönetim katında ciddi bir çatışmaya dönüştü ve sonunda görev değişikliğini kaçınılmaz hale getirdi.

Burada dikkat çeken nokta, Yoshidanın kovuldum ifadesini kullanmasına rağmen tamamen şirketten ayrılmamış olması. Aslında yaşanan süreç, doğrudan bir işten çıkarma değil, daha çok görev alanının değiştirilmesi olarak yorumlanıyor. Yoshida, bu süreçten sonra PlayStationın bağımsız oyunlar tarafına yönlendirildi ve burada farklı bir rol üstlendi.

Sonrasında ise bu hikâye 2025 yılı başında tamamen noktalandı. Shuhei Yoshida, PlayStationdan ayrılarak yeni bir sayfa açtı. Açıklamaları, oyun sektöründe üst düzey yönetim kararlarının perde arkasına dair nadir görülen bir bakış sunarken, aynı zamanda PlayStation içindeki dönüşüm sürecine dair de önemli ipuçları veriyor.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar