Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Stok Kodu Sistemi Nasıl Kurulur? SKU Oluşturma Rehberi

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
85,815

Özet / Hızlı Yanıt​

Stok kodu kısa, benzersiz, değişmeyen ve insan tarafından okunabilir bir yapıda olmalıdır. Kategori veya marka bilgisi eklenebilir ancak fiyat ve raf yeri gibi değişken bilgiler koda bağlanmamalıdır.

E-ticarette iyi sonuç; ürün, stok, sipariş ve müşteri deneyiminin tek bir akış gibi yönetilmesiyle ortaya çıkar. Bu nedenle stok kodu oluşturma konusu; hazırlık, uygulama ve sonuç kontrolüyle birlikte değerlendirilmelidir.

Bu rehberde stok kodu oluşturma konusunu temel kavramlardan uygulama adımlarına kadar sade ve kontrol edilebilir bir yöntemle ele alacağız.

stok kodu oluşturma Nedir ve Neden Önemlidir?​

SKU, işletmenin ürün ve varyantları kendi içinde benzersiz biçimde tanımlamak için kullandığı stok kodudur. Barkod veya üretici koduyla aynı olmak zorunda değildir.

Sağlam kod yapısı depo, muhasebe, e-ticaret ve pazaryeri sistemlerinde ürün eşleştirmeyi kolaylaştırır ve yanlış stok hareketini azaltır.

Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler​

• Her renk veya ölçü varyantı ayrı stok koduna sahip olmalıdır.
  • Kodlarda Türkçe karakter, boşluk ve karmaşık noktalama kullanılmamalıdır.
  • Eski kod değişecekse geçmiş siparişlerle eşleme tablosu korunmalıdır.

Adım Adım Uygulama​

1. Adım 1: Mevcut ürün, marka ve varyant yapısını çıkarın.
  2. Adım 2: Kısa bir önek, sıralı numara ve gerekiyorsa varyant ekinden oluşan standart belirleyin.
  3. Adım 3: Yeni kodların benzersizliğini otomatik kontrol edin.
  4. Adım 4: Kod sözlüğünü ekip ve entegrasyonlarla paylaşarak örnek ürünlerde test edin.

Kontrol Listesi​

İşlemi tamamladıktan sonra aşağıdaki maddeleri tek tek kontrol etmek, eksik veya hatalı bir ayarı erken fark etmenizi sağlar:

• ✓ Kısa bir önek, sıralı numara ve gerekiyorsa varyant ekinden oluşan standart belirleyin.
  • ✓ Yeni kodların benzersizliğini otomatik kontrol edin.
  • ✓ Kod sözlüğünü ekip ve entegrasyonlarla paylaşarak örnek ürünlerde test edin.

Sık Yapılan Hatalar​

Dikkat: Fiyat veya tedarikçi gibi değişen bilgiyi stok koduna gömmek ileride kod değişikliğini zorunlu kılar.

Dikkat: Aynı fiziksel ürün için sistemlere göre farklı kod üretmek entegrasyon hatalarını artırır.

Sık Sorulan Sorular​

SKU ile barkod aynı olabilir mi?​

Olabilir fakat zorunlu değildir; barkod küresel tanım, SKU ise işletme içi yönetim kodudur.

Eski stok kodları silinmeli mi?​

Geçmiş sipariş ve rapor ilişkileri nedeniyle silmek yerine yeni koda eşleyen bir kayıt tutulmalıdır.

Sonuç​

Özetle, stok kodu oluşturma konusunda kalıcı sonuç almak için adımları sırayla uygulamak, kritik noktaları doğrulamak ve yapılan değişiklikleri kaydetmek gerekir. Böylece aynı yöntem gerektiğinde güvenle tekrarlanabilir.

Okumaya devam et...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar