Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Tavuklu Mantı Tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Tavuklu Mantı Tarifi, Tavuklu Mantı nasıl yapılır
tavuklu manti.jpg
Malzemeler

Hamuru İçin

  • Yarım kilo un
  • Yarım su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz

İçi için :

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 150 gr kadar mantar
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar kırmızı biber
  • Yoğurt, 4-5 diş sarımsak

Aralara sürmek için :

  • Yarım kase sıvı yağ

Tavuklu Mantı Yapılışı
Bir kapta un, tuz ve suda hamuru yoğuralım. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar hamuru dinlendirelim. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın Hamuru ince bir şekilde açarak kareler halinde kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağı tepsiye yerleştirin.180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmıs biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar