Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Teknik SEO Kontrol Listesi: Site Sağlığı Nasıl İncelenir?

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
85,876

Özet / Hızlı Yanıt​

Teknik SEO kontrolünde taranabilirlik, indeksleme, canonical adresler, site haritası, yönlendirmeler, mobil kullanım ve sayfa performansı birlikte incelenmelidir.

Arama görünürlüğü tek bir ayardan değil; teknik sağlık, doğru arama niyeti, güvenilir içerik ve düzenli ölçümün birleşiminden oluşur. Bu nedenle teknik SEO kontrol listesi konusu; hazırlık, uygulama ve sonuç kontrolüyle birlikte değerlendirilmelidir.

Bu rehberde teknik SEO kontrol listesi konusunu temel kavramlardan uygulama adımlarına kadar sade ve kontrol edilebilir bir yöntemle ele alacağız.

teknik SEO kontrol listesi Nedir ve Neden Önemlidir?​

Teknik SEO, arama motorlarının siteyi keşfetmesi, anlaması ve doğru URL sürümünü indekslemesi için gereken altyapı çalışmalarının bütünüdür.

Sağlıklı teknik temel iyi içeriğin bulunmasını kolaylaştırır, boşa harcanan tarama kaynaklarını azaltır ve ölçüm hatalarını önler.

Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler​

• Robots kuralları ile noindex etiketleri birlikte değerlendirilmelidir.
  • HTTP durum kodları gerçek URL listesi üzerinde kontrol edilmelidir.
  • Mobil ve masaüstü şablonları aynı temel içeriği sunmalıdır.

Adım Adım Uygulama​

1. Adım 1: Site haritası, robots dosyası ve indeks raporlarını kontrol edin.
  2. Adım 2: Kırık bağlantı, yönlendirme zinciri ve kopya URL listesini çıkarın.
  3. Adım 3: Canonical, başlık ve mobil görünümü örnek sayfalarda doğrulayın.
  4. Adım 4: Sorunları etki ve uygulama riskine göre sıraya koyup tekrar tarayın.

Kontrol Listesi​

İşlemi tamamladıktan sonra aşağıdaki maddeleri tek tek kontrol etmek, eksik veya hatalı bir ayarı erken fark etmenizi sağlar:

• ✓ Kırık bağlantı, yönlendirme zinciri ve kopya URL listesini çıkarın.
  • ✓ Canonical, başlık ve mobil görünümü örnek sayfalarda doğrulayın.
  • ✓ Sorunları etki ve uygulama riskine göre sıraya koyup tekrar tarayın.

Sık Yapılan Hatalar​

Dikkat: Tüm sorunları aynı anda düzeltmek değişikliğin etkisini ölçmeyi zorlaştırır.

Dikkat: Tarama aracındaki her uyarıyı gerçek SEO problemi kabul etmek gereksiz çalışma oluşturur.

Sık Sorulan Sorular​

Teknik SEO ne sıklıkla kontrol edilmeli?​

Büyük site değişikliğinde ve düzenli aralıklarla; büyük kataloglarda daha sık kontrol edilmelidir.

Site haritası indeks garantisi verir mi?​

Hayır. Keşfi kolaylaştırır; kalite, erişilebilirlik ve canonical kararları yine belirleyicidir.

Sonuç​

Özetle, teknik SEO kontrol listesi konusunda kalıcı sonuç almak için adımları sırayla uygulamak, kritik noktaları doğrulamak ve yapılan değişiklikleri kaydetmek gerekir. Böylece aynı yöntem gerektiğinde güvenle tekrarlanabilir.

Okumaya devam et...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar