Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Teknoloji Devi Intel 21.000 Kişinin Ekmeğini Elinden Alacak

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
37,482
Henüz birkaç ay önce Intel'in CEO koltuğuna oturan Lip-Bu Tan, şirketi baştan sona yenileme planlarıyla gündeme düştü. Geçen yıl 15 bin kişiyi işten çıkaran Intel'in bu kez çok daha büyük bir adım atacağı konuşuluyor. Bloomberg'in haberine göre, toplamda 108 bin civarındaki çalışan sayısının yüzde 20'siyle vedalaşılacak. Bazı Birimler Intel'in Önceliği Değil Tan, bu kararla birlikte özellikle yönetim katında sadeleşmeye gitmek ve mühendislik kültürünü yeniden şirketin merkezine yerleştirmek istiyor. Zaten göreve geldiğinden beri bazı birimleri "artık önceliğimiz değil" diyerek kenara çekmişti. Nisan başında Altera çip departmanının %51'lik kontrol hissesi Silver Lake adlı özel sermaye şirketine satıldı bile. Intel'in son beş yılda yaşadığı düşüş de oldukça dikkat çekici. Şirketin borsa değeri bu süreçte neredeyse üçte iki oranında azaldı. Hâl böyle olunca yeni CEO'nun bu kadar radikal bir değişim hamlesine girişmesi kimseyi şaşırtmadı. Hisse değerini yükseltmeye çalışıyor belli ki. Intel Mühendisleri Endişeli Şirket cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi ama yatırımcılar ve çalışanlar bu haberle birlikte hem umutlu hem endişeli. Özellikle mühendislikten uzaklaşıldığı eleştirilerine cevap olarak, Tan'ın yeniden teknik kadrolara öncelik vereceği düşünülüyor. Sizce bu adım Intel'in hisselerinde değer değişikliğine neden olur mu? Yorumlarda buluşalım.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar