- 4 Temmuz 2024
- 4,184
MALZEMELER
500 gr kuşbaşı doğranmış et
1 adet orta boy patates
500 gr taze fasulye
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet orta boy soğan
6-7 diş sarımsak
3 adet büyük boy domates
4 adet biber
1 silme yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
İlk önce türlüyü yapacağınız tencereye etlerinizi koyun. Etler suyunu salıp çektikten sonra sıvı yağı ekleyin. Etleri bu şekilde 3-4 dakika daha pişirin ve ardından yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
Orta hararetli ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Bu arada patatesinizi soyun ve küp küp doğrayın.
Aynı şekilde patlıcanı da alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Kabağı tıraşladıktan sonra onu da küp şeklinde doğrayın ve sarımsakları soyun.
Soğanlar da kavrulduktan sonra sarımsakları ve biber salçasını ekleyin ve 1 dakika daha böyle kavurun. Kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika da domates suyunu salana kadar böyle pişirin.
Önceden ayıklayıp hazırladığınız fasulyeyi,patatesi,patlıcanı,kabağı ve biberi de yemeğe ekleyin. Bu şekilde 6-7 dakika kavurun. Tuzunu ve kekiğini de ekleyin.
Kaynamış 1 su bardağı suyunu koyun. Suyu az koyuyoruz çünkü zaten sebzeler de suyunu veriyor. 1 dakika kadar yüksek ateşte pişirip daha sonra en kısık ateşte 1 saat yemeğinizi pişirin.
Pişen yemeği sıcak şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
500 gr kuşbaşı doğranmış et
1 adet orta boy patates
500 gr taze fasulye
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet orta boy soğan
6-7 diş sarımsak
3 adet büyük boy domates
4 adet biber
1 silme yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
İlk önce türlüyü yapacağınız tencereye etlerinizi koyun. Etler suyunu salıp çektikten sonra sıvı yağı ekleyin. Etleri bu şekilde 3-4 dakika daha pişirin ve ardından yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
Orta hararetli ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Bu arada patatesinizi soyun ve küp küp doğrayın.
Aynı şekilde patlıcanı da alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Kabağı tıraşladıktan sonra onu da küp şeklinde doğrayın ve sarımsakları soyun.
Soğanlar da kavrulduktan sonra sarımsakları ve biber salçasını ekleyin ve 1 dakika daha böyle kavurun. Kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika da domates suyunu salana kadar böyle pişirin.
Önceden ayıklayıp hazırladığınız fasulyeyi,patatesi,patlıcanı,kabağı ve biberi de yemeğe ekleyin. Bu şekilde 6-7 dakika kavurun. Tuzunu ve kekiğini de ekleyin.
Kaynamış 1 su bardağı suyunu koyun. Suyu az koyuyoruz çünkü zaten sebzeler de suyunu veriyor. 1 dakika kadar yüksek ateşte pişirip daha sonra en kısık ateşte 1 saat yemeğinizi pişirin.
Pişen yemeği sıcak şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!