Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Türk Kahvesinin Köpüğünde Saklı Güzellik

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
HIO69cv.jpg


Türk Kahvesinin Köpüğünde Saklı Güzellik

Türk kahvesinin en belirgin güzellik birimi, köpüğü.
Bir kahvede köpük ne kadar fazla ise yapanın da marifeti adeta bu şekilde ortaya çıkıyor diyebiliriz. Köpüklü bir kahve yapmanın ise bazı püf noktaları vardır.

Kullanacak olduğunuz kahvenin taze olması. Kahveniz taze değilse eğer bu hem tadına hem de köpük durumuna etki edecektir.

Kullanacak olduğunuz suyun klorlu olmaması önemli bir nokta. Bu yüzden kahvenizi yaparken içme suyu kullanmanız kahvenizin köpüklü olmasını sağlayacaktır.

Kullanacak olduğunuz suyun, soğuk olması da köpüğünüzün fazla olmasında yarar sağlayacaktır.

Cezvenizi ocağa koymadan önce hafif karıştırarak kahveyle suyun ve şekerin birbirine karışmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede yumuşak bir kıvam elde edeceksiniz.

Kahvenizi ocağa aldıktan sonra ara ara karıştırın, hızlı ve sert bir karıştırma kahvenizin köpüğünü dağıtacağını aklınızda bulundurun.

Ardından kahvenizi hafif kabarınca üstündeki köpüğü fincanlara dağıtabilirsiniz.

Kahvenizin fazla kaynamasını beklerseniz, köpüğünüzü dağıtabilirsiniz. Kahvenizi çok fazla kaynamadan fincanlarınıza yavaşça kenarından koymalısınız. Hızlı ve ortadan kahvenizi koymaya çalışırsanız olan köpüğünüzü kaybedebilirsiniz
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar