Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Velute Sos (Veloute) nedir, nasıl yapılır?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Velute Sos (Veloute) nedir, nasıl yapılır?

Velute Sos (Veloute), Fransız mutfağında en yaygın kullanılan soslardan biridir. Farklı tariflerde uygulanan velute sos, zamanla 5 ana sostan biri olarak dünya mutfağında yerl aldı. Peki, velute sos (veloute) nedir, nasıl yapılır?

Veloute sosu Fransız mutfağından tavuk su ve açık renk kavrulmuş un ve tereyağı karışımı ile yapılan bir beyaz sosdur. Allemande sosu veloute sosuna yumurta sarısı ve tavuk suyu veya balık suyu karıştırarak yapılır. İsteğe bağlı mantar da eklenebilir.

VELUTE SOS TARİFİ Yapımı için malzemeler 1,5 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı un 1 litre tavuk suyu Veloute (Velüte) sos tarifi Nasıl yapılır? Tereyağını sos tenceresinde kısık ateşte eritin. Yağ eriyince unu ilave edin ve rengi dönene dek kavurun. Son olarak yavaş yavaş tavuk veya et suyunu ekleyin ve kıvam alana kadar aynı yöne doğru karıştırın. Kıvam alınca ocaktan alıp baharatlarını ilave edebilirsiniz.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar