Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

WordPress Eklentisi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
85,876

Özet / Hızlı Yanıt​

WordPress eklentisi seçerken son güncelleme tarihi, aktif kurulum, destek yanıtları, PHP uyumluluğu ve istediği izinler incelenmelidir. Aynı işi yapan birden fazla eklenti birlikte kullanılmamalıdır.

Web tarafında kalıcı sonuç almak için değişiklikleri ölçülü yapmak, yedek almak ve her adımı test ortamında doğrulamak temel yaklaşımdır. Bu nedenle WordPress eklenti seçimi konusu; hazırlık, uygulama ve sonuç kontrolüyle birlikte değerlendirilmelidir.

Bu rehberde WordPress eklenti seçimi konusunu temel kavramlardan uygulama adımlarına kadar sade ve kontrol edilebilir bir yöntemle ele alacağız.

WordPress eklenti seçimi Nedir ve Neden Önemlidir?​

WordPress eklentileri çekirdek sisteme yeni özellik ekleyen kod paketleridir. Yönetim yetkisine ve veritabanına erişebildikleri için seçimleri yalnızca özellik listesine göre yapılmamalıdır.

Bakımı devam eden ve ihtiyaca tam uyan eklentiler güvenlik riskini, site yükünü ve ileride oluşacak taşıma maliyetini azaltır.

Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler​

• Eklentinin güncel WordPress ve PHP sürümüyle test edilmiş olması gerekir.
  • Ücretsiz ve ücretli sürüm arasındaki işlev sınırı önceden anlaşılmalıdır.
  • Kaldırıldığında bıraktığı veriler ve dışa aktarma seçenekleri değerlendirilmelidir.

Adım Adım Uygulama​

1. Adım 1: İhtiyaç duyduğunuz özelliği tek cümleyle tanımlayın.
  2. Adım 2: İki veya üç güncel eklentiyi destek ve güncelleme durumuna göre karşılaştırın.
  3. Adım 3: Eklentiyi önce test veya yedekli ortamda kurun.
  4. Adım 4: Performans ve hata kayıtlarını kontrol ettikten sonra canlıda tutun.

Kontrol Listesi​

İşlemi tamamladıktan sonra aşağıdaki maddeleri tek tek kontrol etmek, eksik veya hatalı bir ayarı erken fark etmenizi sağlar:

• ✓ İki veya üç güncel eklentiyi destek ve güncelleme durumuna göre karşılaştırın.
  • ✓ Eklentiyi önce test veya yedekli ortamda kurun.
  • ✓ Performans ve hata kayıtlarını kontrol ettikten sonra canlıda tutun.

Sık Yapılan Hatalar​

Dikkat: Popüler olduğu için ihtiyacın dışındaki ağır bir eklentiyi kurmak gereksiz yük oluşturur.

Dikkat: Eski eklentiyi kapatmadan aynı işi yapan yenisini etkinleştirmek veri çakışmasına yol açabilir.

Sık Sorulan Sorular​

Ücretli eklenti her zaman daha mı iyidir?​

Hayır. İhtiyaca uygunluk, güncelleme ve destek kalitesi lisans ücretinden daha belirleyicidir.

Kullanılmayan eklenti kapalı kalsa yeterli mi?​

Kullanılmayacaksa yedeği alındıktan sonra kaldırılması saldırı yüzeyini ve bakım yükünü azaltır.

Sonuç​

Özetle, WordPress eklenti seçimi konusunda kalıcı sonuç almak için adımları sırayla uygulamak, kritik noktaları doğrulamak ve yapılan değişiklikleri kaydetmek gerekir. Böylece aynı yöntem gerektiğinde güvenle tekrarlanabilir.

Okumaya devam et...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar