Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

WordPress Sitesi Kurduktan Sonra Yapılması Gereken İlk Ayarlar

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
85,815

Özet / Hızlı Yanıt​

WordPress kurulumundan sonra kalıcı bağlantı, site başlığı, saat dilimi, kullanıcı rolleri, yedekleme ve güvenlik ayarları tamamlanmalıdır. Bu temel yapı kurulmadan içerik eklemeye başlamak sonradan düzeltme yükü oluşturabilir.

Web tarafında kalıcı sonuç almak için değişiklikleri ölçülü yapmak, yedek almak ve her adımı test ortamında doğrulamak temel yaklaşımdır. Bu nedenle WordPress ilk ayarlar konusu; hazırlık, uygulama ve sonuç kontrolüyle birlikte değerlendirilmelidir.

Bu rehberde WordPress ilk ayarlar konusunu temel kavramlardan uygulama adımlarına kadar sade ve kontrol edilebilir bir yöntemle ele alacağız.

WordPress ilk ayarlar Nedir ve Neden Önemlidir?​

WordPress ilk ayarları, sitenin URL yapısını, yönetim güvenliğini, yayın davranışını ve arama motorlarına nasıl görüneceğini belirleyen başlangıç yapılandırmasıdır.

Doğru başlangıç ayarları teknik hataları azaltır, içerik üretimini standartlaştırır ve site büyüdükçe yönetimi kolaylaştırır.

Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler​

• Kalıcı bağlantı yapısı içerik yayımlanmadan önce seçilmelidir.
  • Yönetici hesabında benzersiz parola ve iki aşamalı doğrulama kullanılmalıdır.
  • Arama motoru görünürlüğü ayarı canlıya geçişte yeniden kontrol edilmelidir.

Adım Adım Uygulama​

1. Adım 1: Genel ayarlardan site başlığı, açıklama ve saat dilimini düzenleyin.
  2. Adım 2: Kalıcı bağlantıları okunabilir yazı adı yapısına alın.
  3. Adım 3: Gereksiz örnek içerik ve kullanılmayan eklentileri kaldırın.
  4. Adım 4: Yedekleme, güvenlik ve SEO eklentilerini minimum sayıda kurup test edin.

Kontrol Listesi​

İşlemi tamamladıktan sonra aşağıdaki maddeleri tek tek kontrol etmek, eksik veya hatalı bir ayarı erken fark etmenizi sağlar:

• ✓ Kalıcı bağlantıları okunabilir yazı adı yapısına alın.
  • ✓ Gereksiz örnek içerik ve kullanılmayan eklentileri kaldırın.
  • ✓ Yedekleme, güvenlik ve SEO eklentilerini minimum sayıda kurup test edin.

Sık Yapılan Hatalar​

Dikkat: Her özellik için ayrı eklenti kurmak çakışma ve performans sorunlarını artırır.

Dikkat: Siteyi arama motorlarına kapalı bırakarak canlıya almak indekslenmeyi geciktirebilir.

Sık Sorulan Sorular​

WordPress kurulunca hemen tema değiştirilmeli mi?​

Önce içerik yapısı ve ihtiyaçlar belirlenmeli, ardından güncel ve desteklenen tema seçilmelidir.

Kaç eklenti kullanmak güvenlidir?​

Sabit bir sayı yoktur; kod kalitesi, güncellik ve işlev tekrarı eklenti sayısından daha önemlidir.

Sonuç​

Özetle, WordPress ilk ayarlar konusunda kalıcı sonuç almak için adımları sırayla uygulamak, kritik noktaları doğrulamak ve yapılan değişiklikleri kaydetmek gerekir. Böylece aynı yöntem gerektiğinde güvenle tekrarlanabilir.

Okumaya devam et...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar